Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

понеделник, 6 юни 2011 г.

Свят обърнат наопАки




Много приказки на вятъра са изприказвани и два пъти повече слова на халост са изписани за виновниците за колапса, в който е изпаднала България и народа `и.

Сякаш нас българите някой ни е орисал никога да не се разбираме и вечно да се надприказваме, ей така – да си говорим и да не се чуваме и усилията ни всуе да са.

Който не ни харесва е виновен,
всеки който ни е попречил е негодник,
всички са маскари,
а изразяващите противно мнение и критикували политическите ни възгледи – врагове.
Мразим ги без изключение и от сърце,
ако бихме имали възможност с удоволствие и за разтоварване щяхме за ги пречукаме за поука на останалите и за нагледен урок за недоумямащите.

Омраза, злоба, непримеримост и уродливи страсти…

Отрицателната енергия, лошите намерения и откровената наглост, с която се афишират, са на път да затрият нацията, за която с гордост накои твърдят, че е една от най-интелигентните. Не знам защо са толкова сигурни и кой е правил класацията, за да имат основание да хранят оптимизма си с тази толкова очебийна и откровена лъжа.

Страхът за бъдещето, уплахата от несправянето с настоящето прави хората зли и агресивни към всяка наченка на здрав разум креативност.

Вместо бедствието, което ни споходи, благодарение `и на нашето безразличие и безотговорност, да ни сплоти за подразбираща се солидарност и да преодолеем социалните колизии, хората изгубиха и последните си наченки на човещина и благоприличие и го удариха през просото на непукизма и всеобщо овълчване – подкарвайки го на изживяване като пред свършека на света.

Упадъкът на нравите, липсата на морални стожери и вяра в Бог – прояждат като гангрена нацията.
Свят обърнат наопАки.
Цяр се не вижда, но пътят към храма е открит.

10 коментара:

  1. "Свобода, демокрация, глобализъм" - три думи, които срутиха България. Сега дали вече е късно за поправка, нямам представа, но: Ако пишеш повече подобни писания би могло и на някой да му дойде на акъла, че е възможно отново да започнем да се поздравяваме и да си ходим на гости. Сега цветовете ни отдалечиха, мозъците на някои хора са твърде закостенели откъм пари и охолство. Когато някой иска да разтури света, всеки би трябвало да се попита с каква цел и защо става това. Има ли спокойствие? Има ли усмивки? Има ли начин изобщо да променим курса на 180 градуса и всичко да си дойде на мястото? Трудно, много трудно. Аз не те мразя Борис, никой не мразя. Но недоволствам за това, защото наистина понякога хората са толкова безразлични, че не им пука. Съгласието не винаги е свободна воля, а признак на инертност. Обикновено на много хора им е все едно. Но всъщност може би и психиката ни е доста разклатена. Явно демокрацията и глобализацията не са правилния път, защото вече 22 години ние сме на кръстопът. Дано оцелеем, на което много се надявам. ОТ друга страна е важна и психиката на един народ. Между другото това е една голяма транзакция, в която не малък дял имат и телевизия и преса. Колкото повече бълват политически думички, толкова повече на хората ще се забърква манджа с грозде. Затова крайно време е всеки който има тази възможност, да се върне към природата. Нека хората излязат от къщите си и проявят интерес към природата. Това е най-доброто лекарство. Колкото повече навлизат технологиите, толкова повече се отчуждавааме и ставаме коне с капаци. Планини в България колкото искаш,местности кактоказваш дал Бог. Славим се с природа от класа, а ние сме я загърбили. Време е да си припомним нейните красоти. И едно от важните неща: По-малко време пред компютрите. Те колкото са полезни, толкова са и вредни. Дали ще прочетеш това? Азотивам на балкона, щото вече е късно да се полюбувам на небето. Дано е ясно.

    ОтговорИзтриване
  2. Скъпа Галина,
    винаги четя всичко от любимите си коментирали.
    Напълно съм съгласен, че "би могло и на някой да му дойде на акъла, че е възможно отново да започнем да се поздравяваме и да си ходим на гости", че едвам устоявам да не те поканя на среща сред природата и с поглед към звездите...
    Но това не може да се случи, щото партийната ти догматика ще те арестува начаса.
    Надявам се си спала добре тази нощ!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама че ме разсмя. Не си много наясно с партийната ми догматика май. Добре спах. Обичам природата и не е зле да се мръдне нанякъде. Сега тегля чоп накъде да мърдам. И не ме бъзикай ако обичаш. Освен това ти не разбираш от звезди и Луна. Мисля да отида до градинката с децата. Така, че отивам. Сега времето е екстра.

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че ти бях от полза за настроенето, то другото е божа работа...
    И от звезди разбирам и от луни и т.н.

    ОтговорИзтриване
  5. Ти поначало си ми от полза, но явно аз не съм. Хубава вечер.

    ОтговорИзтриване
  6. Чувствам се поласкан, и вече свикнах да очаквам поредния ти коментар - значи все пак и аз кяра нещо, е не може и намек да става за среща сред природата и с поглед към звездите...

    ОтговорИзтриване
  7. А, спокойно, намеците ги отхвърлям или не им обръщам особено внимание. Все пак интернета в основата си е дрън-дрън. Не знам какво си изкярил. Понякога послъгвам, но много хора го правят. Красивите думи понякога са фалшиви, а хората четат в повечето случаи едно към едно. Твоята репутация го доказва. Освен това говорим за ценностна система и морал. Така, че аз колкото и да съм против Всевишния, все пак има мъдрости, към които се придържам. Твоите вътрешни убеждения според това което чета, са тези, че постоянно издигаш глас за етика и морал и затова не променяй нито схващанията си спрямо това, нито пък прекалявай с лъжите.Лицемерничим всички. Комбинацията аз на тебе, ти на мене е на мода с пълен капацитет. И както обичат да казват умните хора "Дреме ми на шапката". Амин.

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно!
    Лицемерим пред всички.
    Репутацията ми какво доказва,
    но не лъжи красиво.

    ОтговорИзтриване
  9. Виж какво,моята лъжа ли е красива? Коя лъжа? Нека не си подхвърляме топката, а. Аз няма да те лъжа, но и ти не лъжи. Между другото, колкото и да съм против някои твои писаници ги чета, нали. Човек малко трябва да се замисли когато казва нещо. И ти лицемериш, и ти лъжеш тогава. Сега не ми казвай да го доказвам. Това което писах преди теб е точно в твой стил и не знам защо не ти хареса. Виж се как изглеждаш отстрани. Това си ти писано в твой стил, но от мен!!! Страхотно! Просто успях да те изтипосам както си му е реда. Все пак като жена съм малко по-мека, но се постарах да го направя и мисля, че стана, след като се ядоса. Хак ти е!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Между другото ето какво прочетох на едно място:

    Принцип на справедливостта
    Приципът на справедливостта е изискване за съответствие между деяние и възмездие, между право и задължение, между вложено и придобито. Справедливостта е древен идеал в соцално-политическите доктрини. В този аспект са познати различни разбирания за справедливостта като:
    • Справедливостта като равенство, съгласно което се пледира за равно разпределение на благата и вредите между всички хора в групата или обществото;
    • Справедливостта според участието и приноса на всеки;
    • Справедливостта според нуждите и потребностите (социалистическа справедливост);
    • Справедливостта като свобода, която се опира на принципа “от всеки според избора му, всекиму според избраното от него”.
    Тъй като принципът на справедливостта има по-широк социално-политически смисъл, а не само морално-етичен, някои изследователи го изключват и оставят като основни етични принципи само тези на утилитаризма и формализма.

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя