Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

четвъртък, 26 февруари 2009 г.

Коментар в блога на Петър Стайков -Longanlon

Тя темата е в блога "Како Сийке не съм от тях!" и е от миналото лято. "Костовистите са странни животни" - се нарича.
Запознах с нея преди час и не се стърпях да я коментирам в блога му, а за да има и допълнителен прочит - я публикувам и тук. Малко е необичайно - но пък какво от това?
Важното е лаф да става.
.................................................................................................................................................................

"Бе тук - понеже нямах два-три дни достъп до мрежата - гледам даста приказка се изприказвала за Ив. Костов.
Ще разкажа една лакърдийка по повод него.Преди 5-6 години работих в едно пловдивско село, по стария път за морето - село Христо Милево. Бях техник на строежа на една бензиностанция. Дюлгерите бяха местни от селото, които основно се занимаваха със земеделие. Това беше и някога - по времето на социалистическия феодализъм - основен “частен” поминък на тукашните хора. Във всеки двор имаше найлонови палатки на парници. Някои продължават и до днес да го правят, но едвам се прехранват с труда си и плачат от прекупвачите. Обичайна ситуация за зарзаватчиитев България. Както си му е редът като се поопознахме след три-четери бирени почерпки - разбирасе, най-естественото нещо беше да покоментираме политиката. Мисля “царят” тъкмо беше зомбирал всички с 800-те дни, които май, че точно тогава бяха изтекли или нещо подобно. Естествено беше след всяка изпита трета бира да дойде момента на опсуването на политиците. Почваше се с “мамка им на куманизите”, после го отнасяше “царъ”, но най-готино и образно се удовлетворяваха с Иван Костов - естествено - нали и по селата четат парцалите “Труд” и “24 часа”. Аз обикновено съм политически кавгаджия, само повод ми дай, но успявах да се устискам докрай да не вземам страна или да изразявам крайно мнение за едни или други цветове или лидерите им.
Веднъж попитах всички - къде са машините на стопанството? А, ясно къде - партийния секретар ги купил всичките за 200-300 стари лева, “мамка му и на него комунистическа”! После сградите на обори, складове, навеси и н.т.- кой ги взе - ми как кой: кмета и шефа на ТКЗС-то - “мамицата им - само те не се наядоха” - беше ехото на отговора им. Но продължаваха с И.Костов.
Попитах ги - а Иван Костов кво зема от вашето село, бре аратлици? Оказа се, че нищо не е взел, ама по системата “бати каза” - се разбра, че той бил откраднал всички предприятия. Изброиха се десетина по-апетитни хапки из околията - все негова далавера… И никой не беше в състояние да ги убеди, че не е възможно - те да знаят това, а например политичиските му противници да не го знаят и да са го оставили без да го заяждят. Към петата - шеста бира някои дръпваха и се съгласяваха - може и да не е вярно това, дето го говорат хората, но знае ли се?
Но единодушно всички признаваха, че ограбването в точно тяхното село са го направили местните комунисти.
Също и в съседното.
В общинския център…
Оттогава в подобни случаи на всички казвам: Псувайте Костов и гласувайте за комунистите. Кожите да ви одерат - поне имате оправдания за всичките несгоди причинени от местните червени дерибеи - Иван Костов!
Така е в цяла България - от София до последната паланка!
Сега в момента Костов също е виновен, че комунистите ограбват хората - така както турчин не ги е грабил. Комунистите ги лишават от европейските пари - но за Станишев - Костов е виновен.
Затова - псувайте Костов и гласувайте за комунистите!
Тук все имащи се за умни хора са писали, дори не съм ги чел - да ме извинят - за Костов нещата са ясни - двете крайности.

Въпроса ми е: Защо все пак го сатанизираха всичките медии? Без нито един сериозен, обективен и деидеологизин анализ на дейността му и без нито едно доказано престъпление?

Хайде сега пич - дето пускаш масалите за него и си бил сред пици, цици и т.н - дай повод за нова дискусия или и ти си част от някаква игра?"
....................................................................................................................................................................
*** Сега се сещам, че не коментирах мнението му, че Костов е незначителен или незабелижим политик. Ако беше така - нямаше да поставя темата на разискване и по нея да вземат отношение 256 души. Кой постинг на популярното момче е коментиран така масово?
Не се заяждам - опитвам се да намеря обяснение.

5 коментара:

  1. Не разбрах, кое точно е статията и кое твоя коментар? Инак ми хареса:))

    ОтговорИзтриване
  2. Вероятно се получи глупаво - коментирах коментара си в посочения блог.

    ОтговорИзтриване
  3. То и аз се почувствах глупав:) но пак ще уточня. Дългият текст е твоят, а това което е маркирано с три звездички е коментара към твоя коментар, така ли)!

    ОтговорИзтриване
  4. Писаното между маркираното с точки е коментара ми във въпросния блог - заградил съм го с кавички.
    Другото - в началото и края - добавих допълнително.
    Всички писания са мои.

    ОтговорИзтриване
  5. Не е лошо пак да се дискутира това - коментирала съм и аз по форумите - Ив. Костов вече 8 години не е на власт, лидер на една малка партия, защо го плюят и не престават - трудовете, часовите, славитата (е за него поне е по-ясно), сега пък излезе - и на Пламен Юруков простотията - пак Костов е виновен за евентуалното разцепление на СДС!
    Сигурно и за световната криза е виновен - това още не са се сетили да го кажат - ама идват избори, така че и това може да ни чака;)
    Феномен ли е?

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя