Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

сряда, 2 март 2011 г.

Разприятелявания във Фейсбук

От доста време имам профил във Фейсбук.
В началото поканих за приятели всички от блог.бг и блогер, които знаех и имаха профили там. После техни приятели. После пак.
По-късно някои хора взеха да ми предлагат приятелства. После техни приятели. После пак.
Така неусетно се натрупаха приятелствата на над 4 800 души.
Разгледах ги. Една трета от дамите бяха сложили за аватари снимки на кучета, котки, леки лъскави коли, цветя, приятелите си, отроците си, майките си, любимите си актриси и т.н. привлекващи въображението пози и разголени сексапилни тела. Същото се отнасяше и за мъжете.
Разприятелих се с тях - така е обозначено действието, което предприемаш, когато преставаш да си приятел с някого във Фейсбук.
После се в загледах акаунтите на приятелите, които останаха. Повече от половината виждах за първи път и активността им във фейса клонеше съм нула.
Разприятелих се и с тях - явно беше, че не сме приятели.
В този момент ми блокираха акаунта и по никакъв начин не можех да вляза във страницата си и да правя съобщения и да следя активността да приятелите си.
Опитвах какво ли не.
Писах на администрацията, какво ли не.
Отговоряха ми и ме съветваха, какво ли не.
Накрая ми писна - направих си нова регистрация и започнах да събирам приятелите си по стария начин - най-напред познатите от форумите и т.н.
Гледам днес предлагат ми в рубриката: "Хора, които може би познавате" аватар със следната снимка:

Не че имам нещо против да се заприятеля с това дупе, ама възможността да го видя лично е никаква и по тази причина се отказах да се заприятелявам с него.

Сега философски размишлявам: правилно ли постъпих или не?

7 коментара:

  1. С непознати не може да си приятел, а това приятелството е нещо ценно, много съкровено и не се купува. Но си ме разбрал правилно. Точно това имах предвид. ;)

    ОтговорИзтриване
  2. А може би става въпрос на съвпадение на отправни точки и начини на мислене.
    Ясно е, че приятелства от рода на това, което разбират българите - едене и поркане на маса и секс в легло - във Фейсбук са невъзможни.

    ОтговорИзтриване
  3. Далеч съм от подобни приятелства за това което казваш. По друг начин го разбирам. Много "приятели" изгубих през годините и не ми се говори за това. Даже изобщо не говоря. Само си мисля, че все още не всички хора са станали толкова безкомпромисни и безразлични. А тези, които мислят така, ето ти повод за нещо което ще ти кажа: Във фейса нещата са тотално деградирали. Може би не всички които са там са толкова безмозъчни, но винаги може да се направи нещо, върху което човек да се замисли как и по какъв начин трябва да се живее един живот. Защото ако в момента има хора, които тръгват с рогата напред, преди да преброят до 10 и поне малко не си дадат сметка, че утрото е по-мъдро от вечерта, то склонността изобщо към мислене би била неутрализирана. Сега се казва, че колкото повече мислиш, толкова по-лошо. Живота трябва да се живее пълноценно. Съгласна съм, но всеки по различен начин разбира какво значи тази дума.

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, Борис, ще ме спукаш от смях. Гледам те във фейса и се хиля като шантава. "Интересува се от ... ЖЕНИ" :)))))

    ОтговорИзтриване
  5. И защо ти е смешно.
    Как да го изразя иначе Галина, хетеросексуален съм?
    Във всеки случай не съм съм писал търся си жена - за тази работа има сайтове за запознанства.

    ОтговорИзтриване
  6. Уф, абе на кой го интересува от какво се интересуваш. Знам, че не търсиш жена, стига си натяквал. И аз не търся нищо, ама как да обясня на тези, чиято фантазия е доста опростачена. Човек не може да се повесели както трябва. Все трябва да се съобразява с ограничени тъпомислещи констатации. "Нека говорят..." Омръзна ми да разбивам непробиваеми стени. Глупостта граници няма. Това вече е сигурно.

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя