Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

четвъртък, 9 юни 2011 г.

През кривият макарон на Шанген се вижда най-ясно!




Отлагането на приемането ни в шангенската зона е оценка на държавата и администрация ни по определени общоевропейски критерии.
Тази независима от българския електорат и от средствата за манипулиране на общественото мнение у нас оценка е основание да искаме смяна на системата на конституционност на държавата, а не само на личностите в управление.
Не бива да се сърдим, нито да се засягаме за тази оценка - тя показва, че у нас нищо не струва, а управляващите и опозицията - са най-проблемните точки, които пречат да бъдем там, където ни е мястото или по пътя към него.
С години се внушава на хората у нас, че не ни пускат някъде - сякаш народа е виновен. Истината е, че европейците искат да бъде ремонтирана държавната ни система - за да се стиковаме в единната ни общност и бъдещ съвместен живот.
Същото се касаеше за Нато, за ЕС и т.н.
И нека "опозицията" синя, жълта, червена и мюсилманска да не търси косури на д-р х.Б.Борисов, а заедно с него да си купи еднопосочен билет за някоя по-далечна дестинация, където вкупом да си търсят народ за ограбване и будалкане - далеч и без възможност за връщане назад, докато народеца не ги е спреварил или не се е освестил та да вземе да ги изтреби като тахтаби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя