Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

вторник, 17 януари 2012 г.

За шистите, урана и философията, или откъде духа вятъра








Хем искам да сме независими от гаулайтерите в Кремъл, хем ща природата ни да остане девствена и непокътната!
Прави са философите - няма пълно щастие. Не може хем душата в рая, хем оная работа в омая.
Какво диалектеческо потиворечие - изцяло в тон с постулатите на комун. онанистическата религия.
Впрочем около игрите с шистовата газ - в съзнанието на хората и публичното пространство се клишира една голяма лъжа, а именно, че по подобен унищожителен за природата начин у нас никога не са се добивали природни ценности.
А-ха!
Не, ама да!
По времето, когато щяхме да борим хамериканците - в гордата ни соц. родина се добиваше уран за мирните съветски атомни бомби, при това в огромни количества.
Не сме забравили тази щастливо отминала действителност. Помним и поразяващия въображението факт, че ако не бяхме подарявали, а продавали този уран по действителните му цени на международния пазар - скромната ни Българийка ни щеше да бъде един европейски Кувейт.
Та как се добиваше този уран? Биеха се сонди. Като реагенти дълбоко в недрата на земята под налягане се вкарваха химически вещества и от там се изпомпваха заедно с урана. Товареха се в цистерни и право в Съветския съюз - земята на мирния атом. Е, нямаше го момента са хидравличния удар.
Да не би някой да си мисли, че съветските соц.хим.реагенти са били хуманни и по человечески безопасни - най-малкото с качествата на одеколон "Руска тройка", руски квас или антиоксиданти? Ако бъде допуснато да се направят проучване и сравнителни изследвания за последните 40 години колко хора за изгинали от ракови и други тежки дегенативни заболявания в районите в Тракия североизточно от Пловдив и ги сравни със същите данни за който и да е съседен район ще остане поразен от резултатите. Но тава никой, никога няма да позволи да се случи - така че спете спокойно, деца!
Като следствие от тази дългогодишна усърдна дейност - в полза на мира и разоръжаването - се предполагаше, че огромното море под Тракийската низина до 2 000 година ще е практически отровено и водата му напълно неизползваема. За да се тушират донякъде щетите беше проектиран и започна изграждането на язовир, като второ стъпало над тогавашния язовир "А.Иванов" - днес известен като поле за прилагане хидрогеоложки знания от Аамед Циганина и именуван "Цанков камък".
Добре, че парите на русите свършиха и куманизмата се обърка изначално, та това престъпление приключи през 1 990 год. Естествено каквато е вече традицията у нас - без да има виновни и наказани за този геноцид към народа - нещо повече - случаят се замете, забравете!

В тази връзка - подобни ми изглеждат и перипетиите около историята с шистовата газ. Управляващи смехурковци се прават на улави и хитреят на дребно с половинчати законови мерки, колкото да измият очите на протестиращите, преди да са напуснали България.
Комун.онанистите припяват услужливо и си чакат следващия мандат - и такь далее...
Някой да е чувал комун.онанист у нас да е противник на енергийната ни зависимост от Кремъл? Няма и да чуете - те се чувстват руси безродници, а както е известно не само Шеврон може да хидравличи ударно - Лукойл също е майстор - винаги готов да ни попаде петия член.

Мисля, че едните и другите чакат по-добри времена - естествено в полза на Русь.

Хара, внимателно - да не го ядосате д-р Б. Борисов, че на инат ще пусне добива на газ.

Нема пълно щастие, братя и кротувайте - Бойко шъ съ смили над нас,
нищо че сме лошав матри'ал и послушни като кучета!


Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя