Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

сряда, 11 април 2012 г.

Министрите - задължително през 4-ти км. преди встъпване в длъжност. После е късно!




                   
                           (обслужващ персонал в здравните заведения)


       Тази сутрин логично стигнах до извода, че единственото изискване към кандидат за определено министерско кресло трябва да бъде неговата психическа читавост.
     И нищо друго!
     И без това в сегашното правителство министрите  правят единствено това, което иска неговия патрон и повелител - св.св. Бойко и Борисов - дори на плаж не могат сами да решават кога и къде да отидат.
     Какво ми дава повод да разсъждавам за въвеждането на тази явна и крещяща необходимост? Някъде из днешните вестници пишело, че новоизлюпената министърка на здравеопазването(да ме прости, че не знам как се казва) предложила всеки човек, който не плаща здравните си осигуровки да бъде осъждан и вкарван в затвора.
     Чух го в прегледа на сутрешния печат по тв-то. Най-напред помислих, че не съм разбрал смисъла на новината, но предложението за това нововъведение го повториха по всичките канали. Тогава не се сдържах и първосигнално изпсувах високо ясно и цветисто по адреса на министърката, нейния бос и интимно близките им дами.
     Помислих си - е, нема такива малоумници - наистина!
     Бе, аланкоолу - кой не иска да си плаща здравните осигуровки, ако има пари за това?
     Не, че му се гарантира здравеопазване на редовно плащащия си човек здравните осигуровки, но неплащащите са безработните у нас, защото работещите автоматично ги осигурават - искат или не.
     Става дума за над един милион и половина души.
     Всичките ли ще вкараш в затвора, госпожа министърке?
     Най-вероятно доста хора ще се почувстват по-добре отколкото сега на свобода - ще имат покрив над глава, ще ги хранят понякога, ще са на сухо зимата, на сянка лятото. То май в  България за такъв комфорт и късмет си мечтаят като за Божие благоволение доста хора, изпаднали извън обсега на социалното обгрижване на друг един бойков министър.
     Хубаво, рекох си, но къде ще ги денем тези милион и половина души? Кой ще им плаща масрафа?
Знае ли министърката колко струва един човекоден в затвора? Тя от джоба ли ще плаща тези разходи? Няма ли е да е по-евтино за държавата да плаща за своя сметка т.е. за наша сметка тези осигуровки?
   
     И така стигнах до заключението за минималното изискване към кандидат министрите - безплатен преварителен психопреглед и платена профилактика на 4-ти км. по време на мандата им.

     Бойко, докторе - де ги намираш тия екземпляри, бре - внимавай следващия път по кое кръстовище ще свърнеш га и търсиш на тая министърка заместник!!!

     Айде холан, де!
 
                   
                                        (кандидатка за здравна министърка)






Човек дори добре да живее - не може без rock`n`roll!
Free counters!

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя