Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

вторник, 10 февруари 2009 г.

ПРИМИРЕНИЯТ ПЛОВДИВ


Какво стана със синият Пловдив?
Каквото и в останалата част на България - няма реално изявена политическа алтернатива на БСП . Или няма кой да формулира нова политика за страната - различна от тази на комунистите - или нямаме чувствителност, като електорат, за предложеното за консумация от т.нар. опозиция.
Наистина ли хората станаха толкова аполитични или е вярна тезата, че най-качествените хора напуснах страната, а тук сме само цигани, турци, пенсионери и мърши ... А може би ни е за смяна чипът? Не сме дорасли да разберем щенията на някои мълчащи в самота политици, що ли? Много тъпо гледаме, българино!
Възможво ли е, онези, които иззад декора, скрито, подготвиха и движиха политическата фабула и режисираха баталиите и днес - да продължават да опъват конците на политическите матрьошки около Великата криминална революция, както я нарече Солженицин и прие Ленинска - пардон - държавна награда за литература от ръката на Путин.
Първите години след промените кипеши и вреше. Неопитността и наивността на хората позволяваше на комунистите да манипулират всичко. Помпите ли "равния старт"? Те вече са били с няколко обиколки напред в състезанието. Явно уроците на Т.Живков -за принизяване - докато отмине бурята са били добре усвоени. Говореше се за сценарии, План "Клин" за разцепване на опозицията.Наистина - само голям майстор можеше да събере толкова несъвместимости и ченгета на едно място. Колко пъти се рои, цепи, люспи и преформира СДС през годините - за да стигне до унизителното положение да е на ръба на изчезването от политическата сцена, а децата на онези, които изпрати в историята да управляват България днес - сякаш властта им е бащиния. Можеше ли някой преди 20 години дори да си представи, че последния комунистически кмет на Пловдив - ще бъде областен управител, а зетят на Дража Вълчева - Захари Георгиев ще има политическа наглост да се явява претендент за кмет на града.
Дошло ли е време да "забравим" миналото и приемем политиците такива каквито са и ги избираме според това, което предлагат, а не според предишните им деяния и творения. Да простим греховете на комунистите за антибългарските им престъпления? Да постъпим като християни - каквито те никога не са били, въпреки хермафродитските им кръвосмешения с църковния клир? Да правим крачката напред - като нация застанала пред раба на пропастта? Ще надмогнем ли болката от страданията, които ни причиниха през тези 20(+45) безкрайни години - и да креем още 20... Какви са възможностите - след като толкова време не можахме да направим действително необходимото за нас, за държавата, за Европата? Да се залъгваме,че Рапона Бойко е алтернатива на нещо си ?
Спасението на давещия се е в ръцете му - в деня на изборите!

3 коментара:

  1. Шапка ти свалям брат.Това Аз трябваше да го напиша ... Ама нямам дарслово (или...)

    ОтговорИзтриване
  2. Убеден съм, че много хора мислят по този начин.Въпросът е: ще тръгнем ли от една изходна точка, защото всички знаем посоката.

    ОтговорИзтриване
  3. Като ги гледам тези овце от снимката и си ги представям, всяка с по една бюлетина между зъбките, как подтичват към урните където колективно току виж се спасили от самоудавяне. И е напълно възможно, изглеждат доста по интелигентни от доста наши сънародници, а и по добре гледани

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя