Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

понеделник, 2 март 2009 г.

Каква ще бъде външната политика на Бойко Борисов, ако стане министъп-председател?Социолозите сочат, че Бойко Борисов с неговият ГЕРБ ще спечели парламентарните избори тази година. С кого ще се коалира и как ще изглежда правителството, въпреки гръмките му изказвания по този повод - нито е сигурно, нито е ясно.


От друга страна - някой да е чул нещо - сериозно или не - за това каква външна политика ще води евентуалното му правителство. Общи приказки за НАТО, ЕС или САЩ - са се прокрадвали тук и там - на разнообразни мероприятия от типа на Чикагската му епопея или сутришните му излияния пред Бареков.

И толкоз ...

Някой разбра ли позицията му по конфликта Русия - Грузия; газовата криза; собствеността на преносната мрежа за газ?

Ако сега направя предположение, че външвата политика на България ще се прави от Правец от покоите на Валентин Златев - мисля, че няма да сбъркам. Бойко Борисов е обвързан с Лукойл от третия ден след падането на правителството на Иван Костов през 2 001 година, когато фирмата му Ипон пое комплексната охрана на всичките и обекти у нас.
Ако смятате, че това става безвъзмездно и без благословията на истинските собственици на Лукоил - значи не сте в час.

Всяка зависимост на персоните в политиката е определяща за действията им.

1 коментар:

  1. Интересно, аз търсих в Гугъл и нищо не намерих. Надявам се кметчето да каже все пак нещо по тоя въпрос, преди изборите.

    ОтговорИзтриванеКоментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя