Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

вторник, 21 декември 2010 г.

Алхимията на водата като Коледен бонус!


( Изглед от Горнотракийската пустиня . Пловдивските тепета са издухани от вятъра. От рекламна брошура на Асеновградското ВиК)




     Чудя се, търсих из нета, но не можах да намеря подходяща информация - колко ли струва 1 м.куб. вода в държава разположена върху пясъците на Сахара, в пустинята Тар или в Гоби, дори в Атакама? Надявам се находчив сърфист в дебрите на нета или знаещ да ми помогне - за да направя сравнение с цените на водата у нас.
      Случва се от време на време - нашите многострадални ВиК дружества риват като ощипани моми на селското хора за увеличение цената на водата, защото не можели да си изпълнят инвестиционната програма. Обявяват го и там някакви уж "независими" органи регулират напъна им - съгласяват се на исканото повишение, естествено.
     Гледам телевизия и не мога да повярвам на ушите си - без нашитепарички - те горките, които получиха всичко за водата като подарък от дядо Коледа преди години, не могат да дишат едва ли не!
     Чудна работа, искат с нашите пари инвестиционни програми даосъществяват, а забравят да ни направят акционери. Тъй де - с нашите пари - защото стойността на инвестиционтата им програма влизала в цената на водата.

      Е, на това му викам аз бизнес със слонски апетит!

     Това в колониите в Африка не са го правили.
      И онези дето резпределеят тока - и те такова оправдание имат.

      Не вервам много на бунтовете и революциите, но се чудя се нали не трябва да се започне с линчуване най-напред с тези мародери и спекуланти дето си мислят, че са хванали Господ за шлифера?

     Ало, докторе, Борисов - не пращай на халост клоуните си по пазарите - файда нема да се правиш на загрижен. Ако щеш да помогаш на справедлиността - виж онези дето са запримчили народеца и му смучат силиците като пиявици!


(Бели робини вадят вода от Марица, която се бутилира специално за масата на Премиера д-р Борисов)


Водата като гаранция

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя