Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

сряда, 1 декември 2010 г.

Алчност, неморалност, безчовечност

      

                  Отнася се за всички, които се разпознаят
                 и  онези, които твърдят, че не ги засяга
.
     Признавам, че прибързаното ми и необмислено коментиране винаги ми причинява излишни неприятности като  ми създава непримирими опоненти. Обладавам отрицателното  качество да  тласкам спора към лична несъвместимост, вместо да търся удоволствие от размяната на идеи и информация. Както се казва - два остри камъка брашно не мелят, но глави чупят.  Разбирам, че подобно поведение е глупаво и непрактично, но да го отдадем снизходително на неопитност и младостта ми.
    
     В  един постинг в blog.bg се говореше за отвратителното отношение на персонала в  една болница  към пациент. Естествено обвиних във всички смъртни грехове лекарите(напълно заслужено), позовавайки се на опитността ми в областта  на хомеопатията.
     Това съчетание е крайно скверно за ортодоксалните медици и винаги предизвиква бурна ответна реакция, която не можеше да мине без канонада от лични квалификации, пъчене на гърди, стъпване по палците, дуене на егото и нарцисизма и пр.

     Е, хак ми е - сам си ги натресох, но нейсе.
  
    Понеже ми се ще да изясня позицията си, без да се налага да туширам  противни мнения  опващи нишката на кавгата в най-различни посоки ще се опитам да го сторя сега и тук.
    Дискутирането на здравеопазването у нас и по принцип има няколко
аспекта. Да разделим нещата и ги фиксираме:
      - здравеопазването като бизнес;
      - медицината като наука;
      - конвенционална медицина и прогреса във възстановяването
на човешкото здраве в световен мащаб;
      - постижения в борбата с дегенеративните заболявания 
по света и у нас;
      - здравеопазването у нас - условия, здравна система,
държавна политика;
      - традиции и постижения на здравната система у нас;
      - влияние на човешкият фактор и ефективността на българското здравеопазване;
    Ако намесим политиката и гледната точка - преди и сега - изворите на противоречия ще бликнат неудържимо, затова нека не имплантираме доктринални противоречия.
    Не помислям и за миг, че мога да обхвана толкова обширен диапазон от теми предразполагащи към противоречиви   тълкувания и безкрайни обяснения, както и обладаване на огромен обем на информация и знания, които ми липсват. Освен това нямам ни време, ни мерак, нито сили за последователност за да го направя.
  
    Когато става дума  за медицина - на първо място - никога не бива да забравяме, че  бизнеса с човешкото здраве е най-големия бизнес, а  не войната,  както погрешно си мислят някои хора. В живота си огромното множество от тях не изстрелват  дори  един куршум и  не измаршируват нито една крачка, но са  поемали химически лекарства с килограми и са ваксинирани няколко десетки пъти с доста съмнителен ефект и спорни последици.
    Това е факт.
    В лекарствения свят  властват от два  химико фармацевтични  конгломерата и те са най-ревностните идеолози на  медицината, такава, каквато я познаваме у нас и се разпорежда с човешкото здраве в другите държави, защото здравеопазването е консумиращ гарант на техните баснословни пачелби, за каквито петролни магнати , арабски шейхове  и Уго Чавес могат само да мечтаят.
   Това е по света, но кой ще твърди, че у нас не е така?
   И това е само едната страна на конвенционалната медицина.
Точно  химико-фармакологичната масонска ложа е най-големият мотивиран противник на всички алтернативни терапии, и преди всичко на хомеопатията, която всячески се стреми да омаловажи и дискредитира  значението, възможностите и ограничи влиянието`и без да жали сили и средства изграждайки  структори силни във  финансово отношение, институционално инертни и с непоклатими политически връзки.
   Защо?
   Защото лекарствените препарати в алтернативната медицина, в частност при хомеопатията, са  десетки и стотици пъти по-евтини,  а лечебните методи несъизмеримо  по-ефекасни.
Не искам да правя сравнения и да давам конкретни и изолирани примери. Достатъчно е всеки, който пожелае  да погледне статистическите данни  на Световната здравна организация и да се убеди, че  хроничните заболявания се увеличават. Липсва всякакъв  напредък в изкореняването на дегенеративните заболявания като: остеоартрит, ревматоиден артрит, захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания, алцхаймер, множествена склероза, миопатия, миастения, епилепсия, бронхиална астма, алергии,  рак, различни умствени разстройства,  и др. Здравето на човешката раса се руши агресивно и необяснимо от практически нелечими заболявания като СПИН. Тези фатални заболявания се лекуват палеативно с все по-силни и по-силни химически препарати, които се превръщат в отрицание на самите себе си, без да гарантират благоприятен изход при третиране на страдащите. В повечето случаи последиците от неефикасната медицинска терапия водят да необратими увреждания с летален изход.
   Очевидно е, че тази нелекуващата химико-фармакологична  медицина е неефикасна защото досега би следвало да сме се разделили с хроничните болести използвайки постиженията на човешкия прогрес.
   Ето двата фактора на днешната медицина  на неефекасните химиотерапии, чиито порочни качества пренесени на родна почва като държавна политика, съчетани със закостенялата стерилност на  режима в миналото и комерсиализацията на днешния нашински лекар, както и ограбващи системата администратори - имат  ефект  на оръжие за масово поразяване върху нуждаещите се страдалци и самата система.
   И това е само поглед от високо, без вторачване в детайлите.
   И за да не бъда краен отрицател нека призная огромния напредък на хирургията, на крилата на съвременните технологии,но само като не забравяме, че преди сто години хирурзи саса били бръснарите, а натрупаните  знания по анатомия иполезен опит се дължи на огромно число човешки живота - класифицирни в графата - изкуството иска жертви.
   Неубедително е да се правя, че не забелязвам очевидния прогрес в диагностицирането. Разбира се - великодушно ще подмина несъщественият факт, че за него основен постулат е твърдението, че диагнозата се потвърждава в процеса на лечението. Ако нещо се пообърка - вече знаем - какво искаизкуството...
   Без да се затъквам с негативизъм ще забравя за рушветите, на които държат безотказно преди всяка операция тези неистови хуманисти и ангели пазители на човешкото здраве.
   Няма да си позволя да хуля тези смели и безотговорни рицари на антибиотиците, антихистамините и хормоните.
   Ще оневиня супермените от екшъните с криминалните аборти.
   Не ще виня тези двулични тартюфовци и бакали, които превърнаха медицината в храма на обречените нещастници.
   Аз ги зарязах заедно с негативизма и се отказах от услугите  им, но си плащам като поп здравните осигуровки за да не остават  съвсем без надежда, когато просят пари от благодетелите си  - белким се сетят, че са фунция на болните и да не се превръщат в причина за техните страдания.

   Нека останат  насаме с алчността, неморалността и безчовечността си.

    Амин
!

 


 Алчност, неморалност, безчовечност

Няма коментари:

Публикуване на коментарКоментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя