Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

сряда, 9 май 2012 г.

Изкуствата на Ада. Това също е част от съветският 9 май и оценката му.

 


    
    Този постинг е от преди две години и бе провокиран от постинга "Музейни татоировки" на tattoo и повика "Да продадеш кожата си на артист".
     Разликата е, че татуировките, които искам да покажа са правени от любители художници, на които кожата не е струвала пукната пара.
     Днес спомена за тези татуировки се пази в папките на  човешката месомелачка КГБ. Едва ли някога ще бъдат изложени на показ, и то не защото нямат художествена стойност, а защото са документ за канибалската същност на една кръвожадна власт и страшни времена.
    Подробно прерисувани в старателно попълваните обяснителни записки във файловете на КГБ, за всяка татуировка поотделно изрично се указва, че е била на тялото на криминален престъпник. Възможно е и така да е било, но не си мисля, че криминалните престъпници в СССР са били най-големите антисъветчици.
    За някого тези татуировки биха изглеждали вулгарни, цинични и долнопробни, но естетическите възгледи на един зек в ГУЛАГ, който изтърпява наказание 20+10 години каторга в робска неволя  са претърпели специална метаморфоза за да станат безпристрастен изразител на всеобщото отношение към една античовешка действителност.
    


Моля, да им бъде простено, че не са татуирали върху телата си Мона Лиза.











    
 





































































































     




Visit Общобългарският портал










Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя