Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

сряда, 30 май 2012 г.

Вонята от сагата Гриша Ганчев




     Продължава широко рекламираната тв-сага за "борбата" с организираната престъпност в България. С какво "бизнесмена" Гришата Ганчев е по-малко различен от героите в дългия списък от  рожбите на пост комунистическата ни действителност не е ясно, но 200-те хил. лв от ДДС, за които го обвиняват, отговарят на далавера за 10 млн, а те за него са джобни пари, което само подсказва за огромния размер на щетата нанасена на хазната и на всички нас.
     Друг е въпросът, че двойката ББ+ЦЦ=ВОЛ прави избирателно прочистване на фигурите  финансиращи БСП по места и по този начин си осигурява изхода от предстоящите избори.
     Лично аз очаквам още подобни успехи в "борбата" му с организираната престъпност насочени към личности от "бизнеса", които не са от кръга на неговите "котараци" защото те му носят широкоспектърни девиденти  в няколко направления:
            - показност пред ЕС за получаване на конграджълейшани и постигане на заветната му мечта за влизане на страната в шангенското пространство;
            - разширява мита пред избирателите у нас за решаване на проблема с престъпността и отклоняване на общественото внимание от проблемите с наркотрафика, митните далавери, трафик на хора и органи, кражбите на евросредствата и т.н.;
            - ограничава влиянието на непокорните лично нему олигарси;
            - отваря пространство за зазобване на преданите му лакеи по места;
            - подсказва какво очаква всички, които финансират неговите политическите опоненти;
            - почти гарантира лесна победа на Герб на следващите парламентарни избори.
     Всъщност проблема е не толкова Г.Ганчев, който заслужено трябва да отговаря пред закона, колкото до разнасянето на вонята на путиновския вариант за разправа и  решаване на вътрешно-политически проблеми у нас, което заедно със задкулисното ликвидиране на парламентарните политически субекти  предсказва и очертава контурите на един бъдещ авторитаризъм. Да не забравяме и преминаване под негова безконтролна опека на специалните служби наследници на Държавна сигурност.
     Иронията на съдбата се състои в това, че единствен опонент и гарант на демокрацията у нас в момента остава БСП.


.

2 коментара:

  1. Не е ирония на съдбата БСП да остава единствен политически опонент! Така е направено,за да не влезе в политическия сектор друга партия ръководена пряко от народа...случаен политик патриот.

    ОтговорИзтриване
  2. Така де, това имам предвид.
    Иронията е на червеното гестапо - ДС!

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя