Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

четвъртък, 29 август 2013 г.

Империята на злото отвръща на удара!





      Правилно постъпва тов. Сергей Станишев като предлага приемането на Декларация на парламента за съгласие за националните приоритети. Макар да ми е антипатичен като политик, трябва да признаем, че това е един логичен ход, с който адекватно се защитава позицията и интереса на управляващото мнозинство. Дали това се прави с користна цел - уязвяване на опозицията срещу управляващото мнозиство в Парламента - това е съвсем различен въпрос. Той търсеше и намери начин да извади и без това рехавите зъби на хаотичната герберска опозиция.
     Стъпката на Станишев е определено негов добър политически ход. Тя обезоръжава всички негови противници и подсказва, че те не са на нивото на ситуацията за да извлекат дивиденти от нея и да принудят управляващите да реагират в полза на исканията и нуждите на обществото.
     Понеже никой друг не се сети до сега да го направи, а това е явно доказателство, че прехранващите се и печелещи от този занаят у нас, са пишман политици и това за тях е аматьорско упражнение.
     Коментарите, локумите, дъвките и алабалите, че видите ли е невъзможно съгласие с Бсп по националните интереси, са без всякакво значение при положение, че всички политически субекти на сцената отдавна са оврещяли небесата с крясъци, че националните интереси са над всичко за тях.
     - Е, докажете го на практика! - това им казва ехидно сега Станишев  - Ще играете по моята свирка!
     Бсп вече води в мача срещу Герб с 2:0 , след откриване на резултата с ревизията на Бюджета.
     Струва ми се С. Станишев творчески черпи от опита на СДС от зимата на 1 997 год., но въпросът е: Защо останалата политическа сбирщина у нас не създава политика , а върви подир събитията?
     С тази стъпка комунал онанистите поставят Герб до стената, не че вече д-р Б. Борисов не е декларирал многократно готовността си да помага на Бсп в управлението на страната и в допълнение явно искат да подчертаят, че за тях проблем като Протест и гражданска опозиция не съществува.
     Парламентарното сътрудничество между Герб и Бсп - нещо като коалиция - съм го предсказал като непреодолима неизбежност за тези две страни на разплащателната монета БКП още след парламентарните избори от пролетта. След като му разбиха парламентарната група - по абсолютно негов тертип - д-р Б. Борисов е без лостове да влияе на политиката, а неговият нарцисизъм не му позволява да се вижда като вечна или конструктивна опозиция, особено след като извънпарламентарната опозиция в лицето на РБ не го припозна като съюзник и причина за сътрудничество.
     Първосигналната отрицателна реакция на предлаганата в Парламента Декларация за съгласие за националните приоритети , която заля нета, подсказва, че никой не си дава ясна сметка, че отрицанието и намирането на формално основание за него допълнително мотивира втвърдяването на позицията на Бсп и още по-силно разширяват електората, и подкрепата за нея.
     Това е реалност и истината - колкото и да не ни харесва, като активни протестъри и противници на статуквото.
     Империята на злото отвръща на удара.
     Явно Бсп и сие не са си губили времето през лятната ваканция.


.

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя