Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

сряда, 11 декември 2013 г.

Близнаците канибали

___________________________________________________________________________________________________________________________________________




     През 1909 година Ленин и Хитлер са играли шах в дома на Ротшилд.



Хитлер и Ленин играят шах в дома на Ротшилд






     От неизвестна до сега  гравюра публикувана от британския „Телеграф“  се разбира, че преди 100 години, Адолф Хитлер и Владимир Ленин са се познавали и са играли заедно шах. В тази картина, Хитлер седи до прозореца и  играе с белите, а Ленин е в сянка с черните фигури. Гравюрата се казва: “Шахмат: Ленин и Хитлер – Виена, 1909″.

      Картината е нарисувана от Emma Lowenstramm, учителка на любителя художник Хитлер и е подписана за спомен на обратната страна от двамата бъдещи диктатори. Хитлер и Ленин се запознават във Виена по врема на гостуване си при познато богато семейство (барон Ротшилд, чиито незаконен внук е Адолф Алоис Хитлер). Както знаете, в началото на миналия век, Хитлер е бил успешен млад  художник, а Ленин е бил на една от многобройните си разходки по Европа, неизвестно от кого финансирани, по време на която написва книгата си „Материализъм и емпириокритицизъм”.

      Еврейското семейство, което е притежавало тази гравюра, напуска Австрия в началото на Втората световна война и я оставя на съхранение при икономката си заедно с друго лично имущество.

      През 2009 година, праправнукът на икономката продава продава: "Шахмат: Ленин и Хитлер – Виена, 1909″ на търг за 64 000$.



____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя