Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

четвъртък, 26 декември 2013 г.

Стига лицемерие!!!








Евродепутата Андрей Ковачев, от ГЕРБ, призовава към дебат за вапцването на поменникът на Дим. Благоев в Горна Джумая.

       "Стига лицемерие!!!
      Димитър Благоев - обявил се официално в българското Народно Събрание през 1917 година за НЕ българин, а за "македонски славянин", обявил българите за завоеватели на Балканския полуостров и работещ срещу обединението на българската нация.
      За него милеят така наречените сега социалисти.
      Милеят още за Георги Димитров и за Вела Пеева, за съветската армия и за руския ботуш.

      Докато не се обединим около един обективен прочит на близката ни история няма как да вървим напред. Нека да четем историческите документи и оставим всякакви интерпретации на историята от след 1944 година. Те са просто идеологически натоварени - най-меко казано.

      В България има стотици паметници на идолите на комунистите, десетки наименования, които ако не беше черната дата 9 септември, никога нямаше да ги има като имена на улици, градове и площади. Имаме Димитровград, Благоевград, Велинград??? И поради фалшификацията на историята от БКП, а сега и поддържането на тази фалшификация и от БСП и незаинтересованост на много хора се оказва, че на никой не му прави впечатление това. Свикнали сме били. Много са си хубави имената им. На повечето жители на тези места даже и нищо не им говорят. Просто някакви имена. Ако някой нещо каже или направи го обругават като вандал и хулиган, който не зачитал историята и твореца, който създал паметника???

      Аз призовавам за дебат и по тази тема. Колкото и да изглежда не актуална, ако се замислите е много важна. От тук идва идеологическата закалка на комунистите и цялата им пропаганда. Един пример: По-долу е позива на комунистите от 1941 година подписан от Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Чевенков и Чочооглу!!! По време на т.н. народен съд през 1945 година същите съдят и осъждат на смърт голяма част от елита на Царството за присъединяването на България към Тристранния Пакт, присъединяване за което те са работили и апелирали активно, по заповед от Москва, само няколко години по рано.

      С какви очи искаме обективен прочит на историята от Македония, (нека си спомним днес на Коледа за Кървавия Божик от 1945 с десетки хиляди българи погубени в Титова Югославия, за тях никой не говори...) с какви очи искаме от Сърбия да върне името на Цариброд от Димитровград, когато този дебат не можем или не искаме да водим тук в България. Това даже не е дебат, а настояване за ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА, базирана САМО на автентични документи и на НИЩО друго. Никакви идеологически интерпретации от ляво или от дясно. Историята не е лява или дясна, тя е академична наука, базирана на обективните факти.

      Стига манипулации и лицемерие!"



_________________________________________________________________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя