Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

вторник, 30 август 2016 г.

Щрихи от живота на един кандидат-президент!







     С типичната кариера на човек на ДС Дончева се опита да флиртува с десния електорат и да търси евентуална подкрепа за кандидатурата си на изборите.
     В далечните млади години като юрист в Севлиево Татяна среща човек (любовник ген. Чобанов), когото смята за мъжа на живота си, и съвсем естествено крои големи планове за бъдещето.
Въпреки че не казва на никого за връзката си – нито на приятели, нито на родителите си.
Мъжът обаче е женен и с деца и, както се оказва по-късно, няма никакво намерение да се развежда.
     Той е неин колега и работи в Окръжната прокуратура в Габрово.
През 90-те години на миналия век именно той довежда Татяна в София и я урежда на хубава служба.
     Най-напред тя е юрист в Светия синод, после отива в “Мултигруп”, накрая я взимат под крилото на БСП.
      - В последния момент преди приемането на Закона за досиетата в края на 2006 г. Дончева вкара няколко текста, позволяващи бивши агенти на Държавна сигурност да не бъдат разкривани с мотива, че са агенти и на сегашните служби. Така на практика законът стана вредно половинчат и изключително удобен за манипулации, а осветяването на основни фигури в сегашното управление на държавата и ключови институции на практика беше предотвратено.
     - Тъкмо Дончева най-активно от всички в тройната коалиция участва в стопирането на Закона за конфликт на интереси, което вбеси Европейската комисия. С предложените изменения тя фактически помогна на колегите си в парламента, които са се оплели в роднински обвързаности, да избягнат подаването на декларации.
     Забравят се обаче няколко странни епизода от нейната биография в началото на 90-те. Тогава младата юристка от Габрово работи като прокурор в Софийската градска прокуратура, където отговаря за регистрацията на партиите. Тя напуска прокуратурата, след като тогавашният главен прокурор Иван Татарчев я освобождава заради партийна пристрастност. От това време датира и познанството й с небеизвестния Спас Русев - един от ключовите фигури, които "върнаха" царя в България и който като зам.-председател на Агенцията за чуждестранна помощ в най-мътните години на демокрацията облагодетелства собствените си фирми чрез съмнителни сделки с дарения.
     Именно Дончева бе адвокатът на АЧП в делата срещу тези злоупотреби.


         ________________________________________________
           
Използвал  съм извадки от публикации в медиите

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя