Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

сряда, 4 март 2020 г.

Р00ссея и нейният газ!

    
                                                               





     "Истинската новина не е "Русия свали газа с 40 на сто", едва ли не като подарък за националния празник и поради вечна дружба както се опитаха да твърдят Б. Борисов, Т. Петкова и почти всички медии, а "Русия беше принудена от Европейския съюз да свали цената на газа с 40 сто'.
      Газпром бе под заплахата да загуби делото за монополно положение на редица европейски газови пазари, между които и България, започнато от Европейската комисия.
     Притисната ловко до стената и под заплахата да плати десетки миларди евро, руската компания бе принудена да сключи споразумение с ЕК, което направи възможно както намаляването цената на газа, така и газовите врзъки на България със съседни страни.
      Истината няма да чуете нито от Борисов, нито от Теменужка Петкова, нито от Румен Радев, нито от Корнелия Нинова. За тях началството си е все така в Москва и на него те все така те се кланят. Европейският съюз не е съвършен във всичко, но е добре, че го има и сме негов член, защото върши работа за България.
      Благодарността ни днес е към Европейския съюз, към Европейската комисия и към комисаря по конкуренцията в предишната комисия Маргарете Вестагер от Дания. Thank you, Europe, thank you Ms. Vestager!

     Орден Стара планина Първа степен за г-жа Вестагер, веднага!"


                                                      Stefan Tafrov

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя