Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

вторник, 17 март 2009 г.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?

Индийската журналистика ме подкрепя!

Преди няколко дена писах коментар в Blogger за иракския журналист, който хвърли обувката си по американския президент Д. Буш.
Не го публикуваха.
Както и да я оценяваме, постъпката му ми допадна извънредно много. Малко попресолиха манджата чак със съд и затвор, но законите са си закони и там не можем да даваме оценки за целесъобразност. Във всеки случай - човека заслужава висока гражданска оценка, че по този ефектен начин изрази протеста си против американците и за него разбра целия свят. Все някой ден ще му направят и паметника на човека - има време.
За чест на Буш - реакцията му не беше извънмерна и гротескна, като на охраната, но и те са оправдани - това им е работата.
Задавам си въпроса: би ли имал смелостта или граждански кураж - тук в България - наш журналист да хвърли обувка против Путин при посещението му по време на Световния енергиен форум в Пловдив през м. април т.г. Поне за съществуването на закон подобен на иракския не съм чувал - така че дори наказание няма да има. Сигурен съм, че никай нама да има гащи да го направи.
Аз бих аплодирал и приветствувал подобна постъпка.
Чифт ботуши стоят необути пред съда на историята вече 133 години ...
Ще сложим ли още едни до гях?

2 коментара:

  1. Хубава идея, Борис.
    Но ми се струва че напразно „палиш фишеците„ на бг. журналисти.
    Те са празни, фишеците и никога не са били заредени с нещо повече от въздух..под налягане:))

    ОтговорИзтриване
  2. Прав си, освен всичко друго - те и активно проституират.

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя