Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

сряда, 10 ноември 2010 г.

Постиженията на Тодор Живков?



    




     
Бойко Борисов
коментира, че не било коректно да го сравняват с партийния ръководител, управлявал България 33 години. И обясни: “Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство"
   
   Евростат:
   Брутен вътрешен продукт на човек от   населението, евро, 1990 г.

             

По думите на Бойко Борисов изглежда сякаш  толкова много е направил Тодор Живков, че дори една стотна от направеното е "огромен успех". Нека, обаче, погледнем данните.      Според Евростат, през 1990 година България е много бедна страна – около 16 пъти по-бедна от западните страни. Това ни е наследството от комунизма. Нещо въобще не се вижда успех, още по-малко огромен. Освен ако не приемем, че да постигнеш бедност е успех?!?
      По-долу – още една графика, с данни за повече страни (от 1995 година). Отново, въобще не се вижда къде е този огромен успех на Тодор Живков, след като практически няма по-бедна страна от България


      Евростат:
    Брутен вътрешен продукт на човек от населението, евро, 1995 г.

                   


                                    
Източник:http://ikonomika.org/





Постиженията на Тодор Живков?

3 коментара:

  1. Аз мисля, че при така поставените обстоятелства и при наличните факти за състоянието на световната икономика и изхода от нея това, което постига Сегашния Премиер е повече от очакваното.Когато цял свят се гъне в недомък и кризата е изтощила финансово всички, у нас дори има стремеж да се правят подобрения, кто се изграждат магистрали, строи се метро и т..

    ОтговорИзтриване
  2. А другата страна на пролемите-грижата за отделния човек прозира във всяка една мисъл и действие на управляващия.Личи стремеж да се подобри положението на всички в странта , да бъде обгрижен и най-възрастния и намалкия член на обществото ни

    ОтговорИзтриване
  3. Така, така - виждам разбирането за усилията на д-р Б.Борисов,но уважаема госпожице, това е само върха на айсберга, ако позволите така да се изразя.
    Истината е, че той нищо съществено не прави,
    а това което прави, в по едър мащаб, ще съсипе държавата и ще постави под угроза нсъществуването и.
    Разбира се, че имам предвид руският Аец Белене,
    който както по всичко личи ще се строи с държавни гаранции на Правителството ни, което означава пълно финансиране от нашият джоб - в полза и интерес на Русия.
    Същото се отнася и за Южен поток и съществуващите тръбопроводи - онстъпват се съвсем на безценеца на Русия като на всичко отгоре се поставя под въпрос и националният ни суверинитет.
    Да не забравяме, че сме членове на НАТО.

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя