Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

вторник, 3 март 2009 г.

З-ти март 1 878 г. и газовата криза от м. януари 2 009



Пускам постинга съзнателно провокативен и съм докрай убеден в правотата си.
Не мисля, че дължа някому обяснение, за неща които не съществуват в познанията на много хора бързащи да блеснат с тонове словоизлияния, надявайки се да се опишат по този начин като по-истински българчета от останалите.

Трети март - си е трети март. Никой не отрича значението на войната от 1877/78 год. за съдбата на България.

Руската империя победила, а победителите пишат историята.

Там - в историята , те записали намерение за държава с определени граници и окупиране на територия за неопределено време от войските на Русия.
Вероятно не всички знаят - в този договор не става никаква реч за независима българска държава, а за независимостта на други три балкански държави и уреждане на териториални вземания на Русия на азиатския фронт на войната, които осигурявали преки нефтени пътища от Каспийско до Черно море.

/Справка: Нефтените кладенци на Каспийско море били собственост на Ротшилд. Същият финансирал руския император за тази война./

Тази война гарантирала, че от двете страни на Черно море, по трасето на нефта към Европа ще има контролирани от Русия територии, т.е. безпроблемен пренос на нефт към пазарите в Европа.

Иначе за какъв му е нефта на Ротшилд?

130 години по-късно - наследника на императора - червеният гестаповец - гаулайтер от НКВД - В. Путин - показа отново , за какво става въпрос.

Изводи няма да права.

Според разбиранията, образоваността, възпитанието и интелигенстността си - всеки ще ги направи сам за себе си.

Нека не залагаме без мярка на емоцията.







Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя