Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

петък, 17 април 2009 г.

ДА БЪДЕМ БЪЛГАРИ!


ИМА ЛИ БЪЛГАРИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА?

Днес няколко пъти преминавах през един блог,
който апелираше за съпричастност към -
БЪЛГАРИН В МАКЕДОНИЯ!

НИКОЙ НЕ ОТКЛИКВАШЕ!
СЯКАШ IT ПРОСТРАНСТВОТО Е ПУСТИНЯ НАСЕЛЕНА
С АРАБИ И ЕВРЕИ!


ХОРА ОПОМНЕТЕ СЕ - БЪЛГАРИ СМЕ !

ВЕЛИКДЕН Е!


ХРИСТИЯНИ ЛИ СМЕ!
ХОРА ЛИ СМЕ!
ОТВОРЕТЕ СЪРЦАТА И ДУШИТЕ СИ!

ПЕЙСТВАМ ОБРЪЩЕНИЕТО :

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ
„СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА МИРОСЛАВ РИЗИНСКИ”
ДО ПОСОЛСТВОТО
НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯВ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ПРЕЗИДЕНТАНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТОНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДОПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
ДОПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ
В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ


ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ
„СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА МИРОСЛАВ РИЗИНСКИ

”Ние, българските граждани, обединени в инициативен комитет „Справедливост за Мирослав Ризински”,Протестираме заради политическия процес срещу нашия сънародник Мирослав Ризински, който днес лежи в затвора по скалъпено обвинение, осъден от съдебен състав, председателстван от съпругата на министъра на правосъдието на Република Македония. Протестираме срещу репресиите от страна на македонските власти срещу всички македонски граждани, които ясно и открито заявяват своето българско самосъзнание.В постановка в стила на югославските тайни служби, държавният служител Мирослав Ризински е арестуван с обвинение в подкуп заради пари, подхвърлени от цивилни полицаи в офиса му. Въпреки безспорните доказателства, представени от защитата му, безумните разминавания в т. нар "свидетелски" показания, безбройните процесуални нарушения от страна на обвинението, всички съдебни инстанции постановяват присъда "виновен" и затвор за 3 години. С разиграния фарс македонското правителство постига няколко цели:- отървава се от неудобен политически противник;- отчита дейност пред Европейския съюз, че уж безкомпромисно се бори с корупцията;- хвърля петно върху името на един от емблематичните защитници на българщината във Вардарска Македония, а по този начин и върху всички българи там.Дълбоко сме обезпокоени от лицемерието на официалните македонски власти. Днес, в 21 век, претендиращата да е демократична държава Република Македония води агресивна политика срещу всичко българско и репресира свои граждани, само заради това, че се чувстват българи. Не спира унищожаването и подправянето на български културно-исторически паметници и фалшификацията на българската история в местните учебници. Не секва и говорът на омразата в местните медии.Същевременно правителството на г-н Груевски търси подкрепа от Република България. Терорът, който наложи македонската държава срещу Мирослав Ризински, потвърждава че тази страна не е готова да бъде член на НАТО и Европейския съюз.Ние искаме от македонската държава:
1. Да върне съдебния процес срещу г-н Ризински за преразглеждане на първа инстанция въз основа на представените от неговата защита нови доказателства -без политическа намеса, професионално, обективно и безпристрастно.
2. По процеса да се назначи съдебен състав, независим от изпълнителната власт.
3. В процеса да се спазят законите на Република Македония, да се отхвърлят всички процесуални нарушения и да бъдат взети предвид доказателствата и свидетелите на защитата.Призоваваме българските политици ясно да кажат на управляващите в Скопие, че пътят на Македония към Европа минава през зачитане правата на българите в Македония.
В случай, че горните искания не бъдат изпълнени, се обръщаме към българските институции със следните искания:
1. Да осъществят прехвърляне на българския гражданин Мирослав Ризински за излежаване на присъдата му в България.
2. Да осигурят български адвокати с цел Република Македония да бъде съдена в Страсбург с финансови компенсации в полза на г-н Ризински.
3. Чрез българските евродепутати да наложат поправки в резолюциите в Европейския парламент за напредъка на Република Македония за прекратяване на всички репресии на македонските власти срещу граждани на Република Македония с българско самосъзнание и това да се постави като условие за интеграция в Европейския съюз.
4. Категорично да защитават своите граждани, навсякъде по света
.


2 коментара:Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя