Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

четвъртък, 14 октомври 2010 г.

С вестник можеш да убиеш муха, банка, министър. . . учител. . . *


     С вестник можеш да убиеш муха, банка, министър... учител...*   
      Да , крилатата фраза на Буров се оказа , че има и продължение - може да се отстреля всичко и по всяко време.
     Тук сезони няма и всичко е позволено.
     Законът се грижи единствено за ловеца, а дивечът кучета го яли...дивечът сме ние. Ние които купуваме куршумите за отстрела си.
     Така ловецът Калина Георгиева от ловната дружинка на "Папарак" отстреля един български учител.  Може да се каже , че отстреля великолепен екземпляр - добър и уважаван сред съсловието преподавател и обичан сред учениците.
     Още майка и на три деца./две от които докторанти/.
     Този български учител беше отстрелян подло, от засада, със забранени за всяка цивилизована страна куршуми.  С куршумите на лъжата, на клеветата...
     Бяха разстреляни в упор и многобройните и ученици попиващи до този момент уроците по религия, етика и морал, философия...
     Как от утре ще текат уроците на тези деца, какво ще им се каже за доброто, за лъжата, за користта... аз не смея да гадая.     
    Вероятно мома Калина знае, скрила се под шапката на "Папарак"...

     За какво става въпрос?

     Тази седмица в брой 31 -ви на "Папарак"  - Калина Георгиева пуска статия  с  интригуващото заглавие "Учителка прави стриптийз на ученици"...   С огромни букви, на червен фон.
     По- надолу "авторката"  Калина обяснява как учителката  /известна с фриволното си поведение/ под въздействието на няколко дръпвания на цигара с трева се разхвърляла, разказвайки преди това на останалите след часовете ученици за веселите си ученически и студентски години. По натам "възмутената" мома Калина призовава МОН да се заеме със случая, а " даскалицата" да си признаела сама, че видите ли мома Калина ще направела каквото трябва!?
     Естествено "Папарак" като "сериозен"  вестник получил  информацията по електронната си поща от група  ученици за деянията на младата учителка по философия(cамо дето учителката е на 55).
     Естествено "Папарак" като"сериозен" вестник дава трибуна, но не отговаря за това какво се "казва" от тази трибуна.
     С две думи "Папарак" го интересуват само сборовете от тиражите.
     Нищо друго.
     Който има претенции - да се съди, ако си няма работа и да плаща хонорари на адвокати, и такси по съдилища. Известно е , че учителите нямат пари за тези неща. Те за много други неща нямат...
     На някои прочели постинга ми ще се стори  дреболия  случката. Съблекла се, несъблекла се...много важно. Това ли е проблемът на българина.?
    - Да,това е проблемът - ще кажа! -  Години живеем сред всевъзможни мърсотии и лъжи. Не е въпросът само в оклеветената учителка. Никой  който я познава и за секунда не си е помислил, за възможността това да се е случило.
     Проблемът е, че някаква мърла, от някакъв жълтомърляв парцал си позволява да храчи в светая светих на българина - училището му.  Училище създадено с толкова страст и жертви от предците ни и разкатано до изнемощяване от нас. Светиня,  в която дребни нищожества за дребни парици могат безнаказано да храчат.
    Да, МОН трябва да се заеме със случая и да защити доброто име на училището и преподавателката.
  

    В противен случай отстрелът ще продължи. 
                    ----------------------------------------------
                 

*Публикувам по молба на   vencivaleri1951.


 С вестник можеш да убиеш муха, банка, министър. . . учител. . . *

2 коментара:

  1. Позволих си да препубликувам текста и в моя блог, понеже прецених, че трябва да се прочете от колкото се може повече хора: "Журналистка" от ловната дружинка на "вестник" ПАПАРАК отстреля с куршумите на лъжата и на клеветата един български учител

    ОтговорИзтриване
  2. Прав си - тази низост се нуждае от широка разгласа и обществено порицание.

    Що за хора сме, ако не се възмутим поне!

    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриванеКоментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя