Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

вторник, 14 август 2012 г.

Олимпийските игри и Бистришките тигри



 


      С Олимпийските игри се свършиха и нашите очаквания за постигането на грандиозни спортни успехи на тях.
      Не съм очаквал сериозни успехи от "олимпийците" на игрите в Лондон - а трябваше ли?
      Гледал съм по тв от  Олимпийските игри не повече от три минути - а трябваше ли?
      Из медиите всички коментират, но никой не иска да признае, че едва ли бе възможен друг финал(крах).
      Необяснимо е защо трябва да изпитваме някакви общонационални терзания, че спортистите ни не спечелили нито един златен медал. Ако бяха спечелели 15 медала - какво трябваше да правим всички - да хвърляме шапки до небето и да направим паметник на Ст. Костадинова за да гъделичкаме комплексите си за малоценност избили в егоистичен нарцисизъм?
     Не мога да разбера как и по-точно какво спортистите `и представят на мизерната ни България?  Може би скопените от алчност и мания за величие дребнички държавници и управляващи? Или корумпираната държавна машина? Да би да са хилядите безработни и принудени да живеят на ръба на оцеляването? Едва ли са и бедстващите цигани в гетата превърнати в сбирило на миазми и поноптикум на човешката нищета. Няма да са и болните оставени на произвола на безсърдечни "лекари", нито креещите и никому ненужни старци и т.н.
     Би ли обяснил някой как 15 златни олимпийски медала биха скрили истината за тази мрачна картина, на фона на демографския срив и времево предопределен край на народността ни?
    Е, ако някой би искал да се пъчи и бие по гърдите като примат - бих предложил да прати Бистришките тигри начело с д-р Борисов да ни представя по спортните форуми  - поне да се спестят средства за да се направят приемливи площадки за спортуване из обезлюдените ни градове и паланки.
    Лично аз съм повече притеснен от факта, че ще дойде време, когато няма да има кого да пратим, ако въобще се доберем де, на олимпийски игри след 20 години - освен просяци, джебчии и проститутки.
    Пред тази перспектива - как ви се вижда сегашното ни представяне на Олимпийските игри в Лондон?




Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя