Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

понеделник, 7 февруари 2011 г.

Истината си е истина и няма цвят, вкус и мирис








 
“Особено ни вълнува поправянето на извършената на времето неправда спрямо България. Сега‚ след като германският народ‚ със силата на своето оръжие осъществи тази ревизия‚ вярваме‚ че сме дали на нашите верни бойни другари от Голямата война една историческа отплата.”
                                                                                   А. Хитлер, април 1941












Истината си е истина и няма цвят, вкус и мирис

1 коментар:

  1. Из "Мечът на истината":
    "Единственият господар, комуто мога да позволя да ме управлява е разумът. Първият закон на разума е следният: това, което съществува- съществува. Което е- е. Цялото познание се гради на този основен елементарен принцип. Това е базата, която поражда живота. Разумът е избор. Желанията и прищевките не са факти, нито пък средства за откриването им. Разумът е единственият ни способ за осъзнаване на действителността- нашето основно средство за оцеляване. Свободни сме да избягваме мисловното усилие, да отречем разума, но не и да избегнем наказанието от бездната, която отказваме да видим."
    ........
    Дженсън Рал:
    "Не можеш да обичаш нищо и никого, преди да заобичаш собственото си съществуване. Любовта може да израсте единствено от уважението към собственият ти живот. Когато обичаш себе си, собственото си съществуване, тогава можеш да споделиш живота си, да го направиш по-хубав. Ако се мразиш и вярваш, че съществуването ти е нещо зло, тогава можеш да се докоснеш до обвивката на любовта, да мечтаеш за нещо добро, но не можеш да изпитваш нищо друго освен омраза. За да обичаш някого искрено, Себастиан, трябва да изпитваш наслада от съществуването му, понеже той прави живота още по-прекрасен. Щом смяташ, че съществуването е нещо зло, не можеш да обичаш истински."/1/

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя