Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

събота, 16 юли 2011 г.

Полуистина и манипулацията около "Проекта Бойко Борисов"





Най-напред да кажа - не вярвам в безпристрастните и безкористни анализи правени от личностите гравитиращи около т.нар. кръг "Нова зора", което автоматично прави тези анализи и размишления - подозрителни и тенденциозни за мен. Най-малкото те целят да се скрие истината зад полуистини и по този начин се хвърлят в заблуда четящите ги симпатизанти и съмишленици, които са и без това достатъчно объркани от клишираща разума им идеологемност.
Всъщност това е едно пространно и доста претенциозно представяне на книгата "Тайният проект Б. Борисов".
Авторът `и Григор Лилов борави с много информация и анализира връзките между парите, креатурите на тайните служби и източниците на задкулисната власт, които определят посоките на развитие на политическия живот у нас.
Спомням си, че преди 10 ноември`89 той беше кореспондент на в. "Стършел" в Пловдив, но в. "Стършел" по онова време беше орган на ЦК на БКП, което подсказва, че позиционирането му като такъв не е било никак случайно.
Да приемем, че е бил от душа и сърце изпечен хуморист във време оно, без да поставяме под въпрос нито за миг неговата безкористност и необвързаност с някакви невидими за обикновения човек структори и влияния.
Не искам и не мога да оспорвам фактите, които са посочени в тази статия.
Само смея да забележа една тенденция в нея, която е нейната основна цел, смисъл и съдържание - представя се соя, личността и политическото съдържание на индивида д-р Б. Борисов в съвсем различна от действителната светлина и най-вече като плод и резонанс на някакви западни господари; налагат се неуместни внушения за мнима конфликтност с личности и политически тенденции в България.
Най-важната цел на това писание е да се игнорира всякаква мисъл, че "проекта Бойко Борисов" има нещо общо с задкулисната игра на змиярника от невидимите, но ясно осезаеми властови центрове в БСП.
Прави се забележително усилие да се скрие факта, че при реализирането на "Проекта Бойко Борисов", той е в зависимост и в пълно подчинение от истинските инвеститори в него - най-големия собственик и икономически фактор у нас след държавата - руските икономически колонизатори.
Никъде в писанието не прочетох анализ за причините за едномесечното общо гостуване на д-р Б. Борисов и Г. Гергов в Москва няколко месеца преди парламентарните избори, за което знам от откъслечната информация изтекла в медиите. Нито пък някой разбра за причините и резултатите от този воаяж.
Колкото да се взирах и да търсих - не намерих нито ред, мисъл и подсказване на икономическите и политическите влияния върху личността на д-р Б. Борисов определяни и реално съществуващи следствие фактора Четворен член и свързаните с него енергийни проекти на Кремъл у нас и най-вече за проекта за строителството на руската Аец Белене. Сякаш той се потулва или не съществува.
Не знам това ли цели самата книга, но за статията презентираща книгата съм напълно убеден.



--------------------------------------------------------------------------------

3 коментара:

  1. http://lubamanolova.info/valentin-furtunov/1539-pravitelstvoto-na-gerb-e-dalgosrochen-proekt-na-soros-nachaloto-chast-1

    Има и продължение на статията. Човек може сам да избере на какво да вярва и на какво не. Сега в момента важи една мисъл: “Ние живеем в крайна сметка в свят, в който илюзиите са свещени, истината е ерес”
    Тариг Али,
    британо-пакистански историк

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че ясно съм казал: Не вярвам на тази теория, както и, че Сорос е вреден за България.
    Сорос е вреден за мурафетите на комунистите, които не допуснаха тук чужди инвеститори за да могат да заграбят държавната(създадена като общонародна) собственост за жълти стотинки.
    Затова и казвам, че теорията на Гр. Лилов в "Проекта Б. Борисов" е манипулативна по същността си и скрива истинската негова цел.
    Като се изясни чий е проекта става ясно каква е целта му.

    ОтговорИзтриване
  3. Възможно е. Сега всеки тегли чергата към себе си и се опитва да се изкара прав. Кое е вредно дано се разбере в бъдеще и дано сме живи да видим истината победила не чрез манипулации, защото в такъв случай няма да е истина, а чрез правото на народа да осмисли собственото си бъдеще, не това което му диктуват отвън, а с придобитото право на собствен имунитет и глас. Да се разбере кое е правилно и кое не, едва ли е толкова трудно, но дасъумееш да отсееш зърното от плявата - ето това едва ли е дадено всекиму. Въпрос на ум и размисъл. Краденето на България вече е 20 години, но откъде започна всичко това наистина е необходима мисъл и точен поглед върху нещата. Не се наемам да давам нито прогнози, нито собствени изводи за това кой как и какво мисли. Само знам, че хората, които имат не вярват на тези, които нямат. Хората, които се подиграват, постигат много повече от тези, които наистина казват истината. Тези, които нянат собствено виждане, нямат и собствен приоритет. Винаги се обръщат натам, накъдето духа вятъра, защото така им е по-удобно и се чувстват защитени, независимо, че лъжат, мамят и блудстват с умовете на хората.

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя