Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

петък, 21 януари 2011 г.

Държавна сигурност, Герб и Синята коалиция












     Вероятно позицията на Синята коалиция за Вота  на доверие се нуждае от специален анализ, но поведението `и трябва да се преценява и от ъгъла на търсенето на идентичност в действително съществуващата политическа реалност. 
     Поведението на  И.Костов и нежеланието му да се обозначи от страната на 
Б.Борисов на разделителна линия "За ДС" и "Против ДС", в  отлично разигран скеч, се обяснява със зависимост от руски тайни служби, но как да тълкуваме въздържанието на М.Димитров, които не би следвало има подобни задръжки. Дори да е нелишена от основание хипотезата за мотивите на И.Костов, мисля си, че действителната причина за тази ход на Синята коалиция е по-скоро опасение за вменяване на вина при един евентуален срив на доверието на към Герб, който ще предпостави невъзможност за самостоятелна изява на изборите през есента.
     В дебата за Вота Гебр си присвои  всичките политически  клишета на СДС от 
ранният му период. Започна да се държи като него, ако се абстрахираме от прекомерния нарцисизъм на д-р Б. Борисов. Но това е повече риторика, а не действие. 
     Ще забравим ли, че структорите на Гебр са наситени с милиционеро-ченгесарска паплач и са подхранвани с пари от "наши" бизнесменчета, а най-сигурния му електорат в момента са циганите цигарджии пласиращи евтини цигари,които според Ревизоро са плод на контрабанда, а според други смятящи тя е ощетила хазната с - има-няма 2 млд. лева? Двата показни тира на веселата тройка Цъцко-Пицко-Танов са извадени от сметката.
     Герб се обяви против ДС само защото от ЕС го принудиха да го стори. Ако са искрени противници на наследството от ДС, защо бучнаха Б.Димитров на ривера си? Д-р Борисов всячески се стреми да угоди на чиновниците от Брюксел, за да не загуби притока на парите от там. За разлика от С.Станишев той разбра, че трябва да се вслушва в съветите им иначе ще го удрят през ръцете чрез лишаване от едропейските средства, а без тях не може да направи дори общинска тоалетна в Бояна, след като набързо опоска с лека ръка натрупания фискален резерв и сложи ръка на частните пенсионни фондове за да може да демонстрира стремежа си към еврозоната с нисък бюджетен дефицит.
    Ако д-р Б. Борисов  наистина желае да се освободи  от отровното въздействие на обременените с хиляди грехове червени гестаповци няма да ги допуска в Герб като партийни строители, ще предприеме прочистване на държавната администрацията от тях, ще дезактивира и изкара на светло онези скрити и "най-ценни" около две хиляди души от ДС, които са потулени като действуващи сътрудници  на службите за сигурност и са може би най-големия лост за въздействие от Русия и спирачка за развитието на България. Мантрата "национална сигурност" и "необходими специалисти" се счупи отдавна и вече не работи.
     Чак тогава, ако лидерите на Синята коалиция се противят на тези ходове - с чиста съвест можем да ги причислим към янкисаджиите на ДС, вместо да повтаряме:
     - А те като бяха на власт що го не направиха?!
     И забележете, никъде  до тук не попитах лява или дясна политика води Герб.     



Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя