Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

събота, 29 януари 2011 г.

И да святиться име ему!

                      
                        Св Св        Бойко и Цъцко (колаж от lado )

 
     Винаги могат да се оспорят или изтъкнат различни човешки качества - реални, внушавани или непостижими за всяка личност. Със същата лекота могат да се припишат или отрекат съществуващи пороци и недостатъци на кой да е отделен човек. 
     Тези възможности за публичните личности, забележителни дори на махленско равнище, се увеличават с хиляди, като се има предвид благоприятната инкубационна  среда  в днешните български медии.
     Никой не се интерисува от истината, въпреки твърдението на всеки, че тя е от определящо значение  за оценката им за личности, събития и явления. Всеки е изградил собствена представа, на база възпитание, образование и манталитет, и  я афишира без да се замисля за съвместимост с действителността и за възможната грешка произтичаща от множеството фактори, нe на последно място от публичните внушения на манипулаторите на общественото мнение.
     Години наред хората у нас са обливани с мантри, лозунги, внушения в необходими на една или друга задкулисна клика от хора, които държат в ръцеше си лостовете на властта и ги движат само в полза на тясно егоистичните си лични и кастови интереси.  Промиването на мозъците е обичайна практика използвана от хората на властта у нас и навсякъде по света. Творят митове, легенди, ореоли, досиета, СрС-та...
     Но ако по света има реални източници на средства за информация, дължащи се на независими икономически интереси и свободни по дух, възпитание и морални личности, и неправителствени институции, за съжаление у нас подобна алтернатива няма.
     Ситуацията на усложнения и огромни трудности у нас произтича от факта, че цялата дандания, която се вдига през последните 20 год., за конвергенцията и трансформацията комунистическият режим в капиталистически икономически отношения и демократична политическа система се извършва от хора обременени с огромни грехове и ненаказани престъпления към народа и бъдещето на нацията е всъщност  шум и мъгла за криене на тази крещяща несправедливост и уродлива реалност.
     Извърши се Велика криминална революция - политическата система се замени с поръчана от и удобна за бившите гаулайтери от комунистическата номенклатура и претореанската им гвардия от червеното гестапо на ДС, които на гърба на наивните представи на хората за честност и справедливост ограбиха хората и оставиха без реално бъдеще цял един народ.
     Помните ли внушената ни лъжата  за "равния старт"?
     Кой може да посочи поне един "бизнесмен" у нас извън кръга на канибалите?
     Кой може да докаже, че управлявалите ни до сега, и настоящите, не са от чергата на енчарите на Държавна сигурност?
     Никога не ми е харесвала теорията, че няма незаменими хора, но ако феновете на д-р Б. Борисов продължават все така нахъсано да го боготворят - предлагам на Светия синод на БПЦ(все момчета от ДС) - да го канонизират незабавно и го обявят  за светец - Свети Бойко, денят за почит да бъде Богоявление, та да могат живите му мощи да отдадат почит на Светата Си Единосъщност.



           И да святиться име ему!

Няма коментари:

Публикуване на коментар



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя