Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

неделя, 1 февруари 2009 г.

КАКВА ЗАГУБА ...

Стана ясно, че г-н Бойко Борисов, настоящ кмет на София, известен с борческото си прозвище като Бойко Рапона - се е отказал да изнася лекция във флагмана на американската академична мисъл - Харвардския университет.
Администрацията на университета, независимите студентски организации, кръжоците по философия и литературата, девичия гърл-клъб и задружието на университетските преподавателки - са обявили официално за траурен деня, в който е трябвало да се изнесе лекцията.
Вместо това ще бъде проведено безмълвно бдение на свещи и бира.
Истинската причина за отмяна на срещата се оказа незнанието и невладеението от аудиторията на изкуствения език есперанто. За да не се почувства унизена научната общност и за да не остане неразбран - г-н Б. Борисов се отказал от указаната му висока чест.
Единствено с благородната цел - да се задоволи безкрайният интерес –университетската телевизия веднага излъчи шестчасов филм с кадри на БНТ и подобаващо представяне от Миролюба Бенатова.

Забележка:
От публикациите на световните медии не стана ясно - бдението на свещи и бира ще бъде ли аранжирано от отец Христофор Събев или Холивуд е откупил правата за модериране и екранизиране.


1 коментар:

  1. Не, тези от Харвард определено не са наред. Да подхлъзнат така бат` Бойко. Че той никога няма да им го прости. Тежко им и горко им за в бъдеще.

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя