Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

понеделник, 16 май 2011 г.

Ролекс и левичарските идоли на ХХ век

Наскоро медиите съобщиха, че команданте фидел Кастро се отказал от властта.
Естествено, съвсем не неочаквано - в полза на брат си, което ме кара да се замислям дали тези проклети републиканци не са своего рода уродливи монархисти, като имам предвид познаната на всички ни практика за овластяване на членове на семейството там, където вирееше насаден комумизма: България, Сев.Корея, Либия, Казахстан и т.н.

(Прощалният пленум - аплодисменти на лизачите му)

Та замислих се над тези екзестенциални реалии на развития соц. попадайки на едни интересни снимчици на иконите съвременното левичарства и идоли на международния тероризъм и масовите убици на своя народ - Фидел Кастро и Че Гевара.
Оказа се, че тези емблематични борци за братство, социална справедливост и равенство - аскети и "свети" безсребърници - са върли любители на часовниците Ролекс.

(Приятеля на децата - с една дестска градина на ръката)

(Кога ли е изтекло времето на народната любов)





Обясним или необясним парадокс е този факт?
Десетки архивни снимки са свидетелствуват за маниакалната привъзаност на тези покровители на бедняците към скъпите часовници - накичили се с тях като на годени цигани братята им по китките на ръцете си. Не е известно защо двамата команданте са били пристрастени точно към тази реномирана марка, но се предполага, че най-вероятно са направили избора си в полза на гарантираната надежност, която тя осигурява.


(Не по назад във фешъна бил и Че Лайнара)

Особено привързан към Ролексите бил Кастро, които носил по два екземпляра на ръка. Марксисткият лидер отговарял, че носи два часовника да има винаги здрава резерва, ако единия се развали. Който знае каква е вероятността часовник Ролексда се развали е наясно, че производителите сигурно са приемали тези думи като кощунство спрямо квалитета на неговото производство.



Има една особено интересна загадка - с какви пари са си плащали покупките на тези часовници, като се има предвид, че официално обявената президентска заплата на Кастро била 30 $, а един брой Ролекс струва средно 20-25 000$?

(Накрая вече без Ролекс , но и този часовник си го бива )

16 коментара:

  1. Поредната доза глупости.

    ОтговорИзтриване
  2. Не си наясно нито със "си", нито с "но". Твоята психика е деградирала, затова и не можеш да схванеш за какво става дума. Не знам с какво мислиш, но това което четеш и след това решаваш да го "споделиш" с нас, си е чиста манипулация. Не ти ли омръзна да мърсиш и квалифицираш? Не давай отговор. Известен ми е предварително.

    ОтговорИзтриване
  3. Защо анонимно?
    Това факти ли са или не?
    Дори не е важно какво мисли някой, който на очевидното казва не е така!

    Какво мърся - боклуците?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимно или не, аз съм си аз.

    Цитат "Какво мърся - боклуците?" - Имам предложение за теб: Смени тактиката. Престани да се занимаваш с политика и да хвърляш кал по хора, които вече не са живи или в миналото са били според историята герои. Както ти наричаш някои "боклуци", така и теб те мърсят с подобни епитети. Ти, нито си бил роден, нито знаеш какво е било по време на война, бомбардировки и т.н. Как изобщо е възможно да налагаш собственото си мнение и да мърсиш личности. Едва ли някога ще сме на едно мнение, едва ли, но нямаш такива права да съдиш историята. Не го казвам за първи път. Затова ако имаш нещо за настоящото - правото си е твое, но едва ли трябва да е с рогата напред. Има и други подходи, но не знам колко си запознат с тях. Вече не си на възраст 20 години, предполагам си на повече. Съвземи се. И защо ли изобщо влизам тук нямам представа. Кое за теб е очевидното? Кое? Измислиците ли? Манипулациите??? Ти си човек, който се влияе точно от това, аз обаче не съм, защото НЕ познавам лично нито Че, нито Фидел, нито съм пила кафе с тях. Явно ти си в близкото им обкръжение и си "по-запознат". Много се съмнявам в това. В този век на лъжи, ти просто разпространяваш точно това. Нямаш никакви доказателства. И понеже подобни простотии се пишат вече от кой ли не, време е наистина до отсееш зърното от плявата. Важно е настоящото, а не постоянно хората да се плюят. Кога ще поумнееш не знам. И не искам да знам.

    ОтговорИзтриване
  5. Бе, ти виждаш ли Ролексите на ръцете на тези боклуци?
    За каква манипулация дрънкаш.
    Има ли по ръцете им ролекси или не?

    Къде е лъжата?

    Ноирмални ли сте или не?

    ОтговорИзтриване
  6. Нормални сме разбира се, а ти да виждаш случайно, че нещо не е наред с тези часовници??? И какво като и да има ролекси? Само те ли носят ролекси? Ти каква кола караш? А? Сигурно Москвич? Що не си гледаш работата и не се занимаваш с простотии? Захващаш се за некви си часовници? Браво бе! Ми то като си нямаш други по-важни мисли и задължения се чудиш за какви глупости да се хващаш. Много си назадничав господине? И да носят ролекси, това е признак на напредничавост. Това да го знаеш. Виждаш ли откога кубинците и в частност Че и Кастро са напред с материала. Виждаш ли? Хайде завиждай им както намериш за добре. Пускай безмислиците си. ИНтересно, кой сега носи ролекс в България и кой какви коли кара? Ето това ти го поставям за задача при следващата ти публикация. Но не да ми копираш, а ти да направиш каквото трябва с твой поглед и умотворения. Ама надали!!! Не се занимавай с простотии!!! Един път ти го казах, ще ти го кажа пак - Олекваш!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Ще ти отговоря, Галинчето 1, кой у нас носи Ролекс - поп Николайча Луд Пловдивски - митрополит пловдивски. И го кара скъп Крайслер - все свински подаръци от един безбожник и антихрист.

    И къде са според теб, кубинците?

    В тръстиката, скъпа.
    В тръстиката.

    А сега си направи труда да прочетеш отново постинга и виж какъв е размера на официално обявената заплата на боклука Кастро.

    Впрочем, по същото време кубинскята рая нямаше заплати.

    Голям пример, голяма работа - ограмни боклуци!

    ОтговорИзтриване
  8. }}}Борисе, Борисеее, нема ти прочета постинга втори път никогаж. Я стига, а. Кастро не е боклук и едва ли някога ще бъде. От погледа на времето той е и си остава един от водещите умове в Куба. Ти, драги, е ли възможно да държиш реч 8 часа без да говориш едно и също? Ти, скъпи, е ли възможно да изградиш една държава, която е водеца в лекарствената промишленост и не само? Нека се погледнем Борис! Нека се осъзнаем и видим себе си, не далновидни и политици от миналото, които са дали всичко от себе си дърлжавата им да се въздигне от умопобърканите хамерикански набези. Борис, просто престани да се занимаваш с хора, на които не можеш да се опреш и на малкия им пръст, наречено кутре. Избий си от главата простотиите, напластени от ненормалници. Направи нещо сега, в този момент, както се казва "тук и сега", в настоящето. Има кой да те кове в бъдеще. За всеки случай едва ли аз съм тази, която би могла да ти разшава малко мозъка в по-добра светлина. Кастро и Че има кой да слави, това са герои от миналото на Куба и ще си останат такива. Ние, Борис, ние какви сме? С какви очи гледаме и какви идеи изповядваме с днешната прогнила психика?Всеки може да хули, да недоволства, да квалифицира. Защо??? Нека бъдем умерени с миналото, а сега да проумеем каква всъщност е истината. Ако си мислиш, че СПРАВЕДЛИВОСТТА, дума която много харесваш и аз също е това да се говорят глупости, защото сега това е модерно, си в голяма грешка. Истината винаги е неудобна, защото е истина. Аз нямам нищо против теб. Нищо. Само, че съзнанието ти е малко изкривено. Ти газиш калища и гьолова, ти се вреш в едно минало, което ти е НЕПОЗНАТО. Напълно НЕПОЗНАТО!!! Затова не го прави. Ако това проумееш, наистина ще станеш нов човек от европейски тип. Видях, че имаш нов пост. ЩЕ рискувам да го прочета. Лека нощ Борис.

    ОтговорИзтриване
  9. Скъпа Галина,
    ти си ми като несподелена любов, а каква игра на съдбата - мислим съвсем различно.
    Скъпа Галина,
    не подценявай творческите ми възможности само защото не си ме слушала в захлас цели 8 часа, за да разбереш, че не отстъпвам по речеватост на Кастро. Но ква файда от много думи, скъпа, щом делата на този фамозен за теб боклук докараха Куба до ужасяваща селска бедност и селяшка ограниченост, от което за да се спасят от масов глад днес комун.онанистите там се връщат крачка по крачка към презрения капитализъм?
    Скъпа Галина, ще трябва да те разочаровам - справедливостта не е говоренето на глупости, а нещо като междуличностно отношение с фундаментален характер за обществото и устоите на държавата.

    ОтговорИзтриване
  10. Борис, едно въпросче: откъде си толкова сигурен, че в Куба е "ужасяваща селска бедност" и масов глад? Бил ли си там? Аз не. Всъщност знаеш ли, говори се какво ли не и самата аз не знам много за Куба, но там живота доколкото ми е известно за разлика от нас върви с пълна пара. Нека оставим противоречията настрана. Представи си следното: Две различия, за да ускорят развитието на добър микроклимат за благото на род и родина решават, че е крайно време да се направи първата крачка към нещо ново, което да накара един народ да тръгне напред. По какъв начин? Точно по този, когато миналото спира да бъде прът в краката на хилядолетното ни съществуване. Винаги ли трябва да ни бъдат пречка богомилските пререкания и разделяне, дали възможност България да падне под турско робство и цели пет века да ни няма на картата на света. До кога??? Защо винаги ние българите сме били конфликтни личности даже и помежду и не уважаваме нечие мнение. Това, че мислиш по друг начин не е особена беда, беда е, че буксуваш на едно място, едното колело на колата е потънало в дупка и форсираш да излезеш от нея. Помисли за това. Един народ, една държава, ЕДИНЕН народ!!! Сега какво сме? Озъбваме се един на друг, а полза - никаква. Някак си се случва и да се заблуждаваме, манипулираме, а къде е хармонията? Едва ли е толкова необходимо да ме интересува какви часовници са носили Че или Кастро, Борис. Мога и да мисля глобално и съм го правила, но едва ли е във възможностите ми да оправям света, когато нашата малка страна има нужда точно от всички нас. Когато се замислим по този въпрос, сигурно и ще започнем да бъде малко по-различни....

    ОтговорИзтриване
  11. Продължение, не ми го побра цялото. "Единението прави силата" звучи добре, но кой ни разедини? Цветове разни, минали събития, 1925 година, 1944 година, омраза по всяко и във всяко време. Това не ми харесва изобщо. Всъщност извода е: Ние самите. Времето винаги е едно под диктовката на секунди, минути, часове, дни, седмици, месеци, години... Естествено то не стои на едно място и главоломно върви, без да го интересува, че годините си вървят без да ги усетиш. Променяме се защото трябва, но в каква посока? Обикновено в грешна. Не знам колко писах, това ми диктува мозъка и пиша, но съм на мнение, че има много хора, на които им омръзнаха тези минали ровения за това и онова. Кога ще живеем, като само ни бъркат главите с какво ли не. Навремето в Италия, Франци, Германия след Втората световна война 1945 година, всички страни оставиха миналото - 6 години световна военна инвазия за тази или онази страна. Кой виновен и кой не - това наше занимание ли трябва да е? Направени са съответните изводи, всеки знае, че войната едва ли е най-доброто за света, даже е нелицеприятна. Сега, когато има мир в България ние ограничаваме "настоящото", като оплюваме по всякакъв начин миналото, което всъщност е минало, и не забелязваме, че това е най-голямата грешка. Грешка Борис!!! А справедливостта - това според мен е да съумееш да имаш силата да преодолееш нечие различие, а не да се прилагат силови методи и квалификации за това и онова. Безнадеждно ще бъде ако продължаваме по този начин. Всеки иска светлина, а се чуди как да закрие слънцето или луната защото му пречат. А топлината на Слънцето и светлината на Луната винаги са необходими. Тю, отвях се. Извинявай. Добре че ми звънна джисемето. Но да ти кажа честно, не съм се разчуствала. Просто мисли. Като тръгнат, ако не се спра сама, не знам кой ще ме спре. И само още нещо, като добавка на това което си писал: Междуличностните отношения са важни за общуването, само когато повече Личности съумеят да изгладят компетентно различията и не се опитват да манипулират населението на държавата. Хората да не изпитват съмнения, да имат повече спокойна психика и медиите не бъдат подвластни на лъжи. Устоите на една държава се крепи на личности, а не на хора, които не са особено наясно какво всъщност правят. В държавата има градско и селско население. Така, че едва ли съм съгласна само бизнеса да бъде на преден план. Белите якички са необходими, но нека не ги издигаме в култ.

    ОтговорИзтриване
  12. Вероятно си права.
    Много народи са го правили - да - загърбвали са миналото, но първо са го осъждали
    преди да изрекат сакрални фрази, че "приемат вината винаги и само с мезета".
    Този израз е илюстрация защо не може и не трябва да бъде забравено миналото.
    Той е илюстрация на пълната безморалност на епохата по, която, скъпа Галина редиш
    сълзи с носталгия и поради съвършенно противоестественото и нехуманно бъркане в душата
    на хилядолетни прадиции и отношения, а това е важно, защото прекъснатата връзка с
    миналото ни прави народ без корени. Въпросът не е в реалността нали аз и ти ще
    забравим или си простим един друг взаимно причинените злини, а етичността и моралните
    устои на обществото и катарзиса дал сили за едно ново духовно извисяване на нацията.
    Това не се случи, защото отговорните за причинените вреди не пожелаха да бъдат
    отговорни за деянията си, а на всичко отгоре ограбиха плодовете труда на своите полуроби.
    Не съм вероятно аз най-моралният човек за да съдя другите, но безнаказаността винаги
    води до там, където сме днес.
    Липсата на справедливост остава държавата без устои, Родината без граждани,
    територията без място за нормален живот.
    За това не са виновни хора извън страната, а българите.
    Кои българи?
    Аз не съм изуит и кръстоносец,
    но все пак имам претенцията на нормален човек да настоявам за справедливост
    и до искам виновните да бъдат наказани.
    Или поне морално осъдени - нали сме християни,човеколюбци и кълнещи се в доброто и
    Бог?
    Без да бъде разделено доброто от злото - няма истински плод.

    ОтговорИзтриване
  13. Борис,вече 22 години така наречената "справедливост" ни громи по всички показатели. Аз не знам какво да кажа повече, всъщност не искам. Моите убеждения явно ме правят човек, който НЕ трябва да живее днес, защото ще пречи утре. Не знам с какво ти преча изобщо.Каквито и деяния да е имало от 1944 до 1989 година всичко е минало. В такъв случай имам усещането, че твоите мисли искат да ме окачат на въжето? Защо Борис? Защото искам хората да се успокоят от цялото това лицемерие и бруталност, лъжа, измама, манипулация и т.н. Защото искам да не мислят толкова за политика. Това им пречи. На политиците това им е работата. Знаеш ли, лоши сме. Много сме лоши. Плаче ми се понякога когато съм свидетелка да виждам как баща и син се карат заради партийни пристрастия. Време е да се спре политиканстването. Ето това също е неморално, защото има хора които ни настройват да го правим. Доброто от злото може да бъде разделено вече ти казах кога: когато интелигентността надвие над дребните неразумни пристрастия. Това зависи от всички. От всички Борис. ОТговорни сме за утре, за бъдещето на страната ни. Явно аз не разбирам нищо. Може да спорим постоянно, но как да ти кажа, че това е излишно? Как да те убедя, че трябва да направим нещо положително всички. Злото сега в България е нашата неприязън един към друг. Аз не мога да приема това. Просто не мога. Не ми понася някой да ме мрази заради това, че искам да дръпнем напред с нова и ясна мисъл, че вече няма да се зъбим един на друг. ИНтересите, добрите в името на България определят нашето утре. Надявам се някой ден наистина да премахнем границата на разделението у нас. Дано!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Да направим нещо положително не означава да забравим и простим престъпленията.
    Ако те бяха наказани навреме - днес да се сме в друг свят - не го ли разбираш или не искаш?
    Отговорността ни задължава да отдаване всеки му дължимото и това не е политиканстване, а прави живота смислен и целите ни
    съдържателни.
    Да се правим, че нищо не е станала, че престъпниците продължават да вършат безобразия и престъпления само за да се създава илюзия, че сме добри и хуманни - не е най-добрия начин да се слага начало на нещо ново и смислено.
    Излишно е да спорим.
    Всяко сторено зло трябва да се наказва, защото води до всепозволена безнаказаност, която убива настоящето и бъдещето ни.
    Без морал - няма справедлив обществен порядък, няма причини за справедливост, липсва стимул за креативност.

    Без справедливост - всичко се руши!

    Това не са празни приказки.
    Дано тази вечер спиш добре и се радваш на луна и звезди.

    ОтговорИзтриване
  15. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя