Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Великите измислители на чушкопека от БАН




     И аз си падам ахмак -  дори доста,  вероятно затова не мога да резбера това сбирило на комунистически миазми(Лъчезар Аврамов е доста емблематично име, навяващо спомени едни научни - диалектико-материалистични), което не може да оправдае съществуването си с нищо.
    Верно, наука трябва да има, но обикновенно големите технологични, културни и т.н. постижения са ставали  като се финансират от производствени звена. Специално БАН е зачената с пари от джоба на спомоществуватели, а не от бюджета на турският султан. Малко като хрантутници ми се чинат нашите учени - без да претендирам за качественото им количество.
     При положение, че 20 години милиони хора минаха през стъргата на безработици, затваряне на предприятия, фалити, откровени ограбвания и се оправят без ничия помощ - малко нагло ми се вижда да бъдат осигурени пари и средства за живот на шепа недоказали с нищо заеманото си място лентяи при положение, че умират гладни и медицински  необгрижени  деца.
     Целият народ 20 год. едвам преживява - на ръба на оцеляването - днес брикетаджии и средноинтелигентни учени, чийто единствен внедрен принос е тройният чушкопек,  поставят ултиматуми за пари.
     Ако струваха толкова, за колкото претендират - щяха да са ги оценили по достойнство и да са заработили пари за да се самоиздържат.

     А другите - интелигентните и неучените - какво да правят?

     Те с по-малки права за държавна ясла ли са?

     А кой ще турга помията в гаванката?
                        *  *  *  *  *


  
  Приложение от http://dnes.dir.bg/:

     Наши учени разчитат посланията в житните кръгове, които от 20 години се явяват в различни части на света


     Лъчезар Филипов, заместник-директор на Института за космически изследвания към БАН е съобщил, че “извънземни се намират навсякъде около нас, и ни наблюдават постоянно“.

     Получих имейл с нова информация по странния случай на Лъчезар Филипов, пише Тим Броснан в търсачката за блогове Technorati, цитиран от БГНЕС. Авторът припомня публикации от ноември 2009 на лондонските Daily Telegraph и Daily Mail, в които се говори за това че Лъчезар Филипов и екип учени от БАН са интервюирали няколко извънземни (не се съобщава по какъв начин) и че отговорите на техните въпроси били записани в житните кръгове.
     Според друго британско издание, Telegraph, академията издала доклад за тези случаи, но той трябва да се потърси онлайн.

     Намиращ се във Финикс радиоводещ за паранормалното Кевин Смит съобщава, че се свързал с Филипов по телефона малко след публикуването на статиите и българинът се съгласил да даде интервю, заявявайки, че е негов “дълг“ да направи публични откритията на неговия екип. Тогава, казва Смит, добрият доктор спря да отговаря на мобилния си телефон.

     Изминаха дни на радиомълчание преди хърватски новинарски екип да получи разрешение да интервюира Филипов в сградата на БАН в София. Но 19-минутното интервю не е било използвано понеже, според журналистите, Филипов бил “в нетрезво състояние“. Смит заявява, че се сдобил с видеокопие на интервюто, което съдържало много близки планове на лицето на Филипов и, според мнението на Смит, Филипов страдал от безсъние.

     The Telegraph се позовава на неотдавнашен “разгорещен дебат“ около “ролята, правдоподобността и
реформирането на БАН, така че може би съобщението на Филипов е единствено странно и дълбоко подвеждащ рекламен трик. Имейлът, който получих от Смит потвърждава, че той е изгледал “цялото 19-минутно видео на опита за интервю на новинарския екип след като Филипов е бил обработван около 10 дни“. “Това видео“, според Смит, никога не е било излъчвано от тях, но е поучително.

     В края на миналата година британски медии коментираха с ирония сензационното изявление на зам.-директора на Института за космически изследвания към БАН Лъчезар Филипов, че той и колегите му работели по разгадаването на символи, съобщавани им от извънземните. "На Земята тази страна е известна с евтините ски писти, черноморските курорти и гордата си славянска култура.
     По всичко личи обаче, че славата на България се простира извън нашата планета”, писа лондонският Меtro. Коментирайки съобщението, че нашите учени анализирали 150 житни кръга, появили се в различни точки на света, които кръгове съдържали отговори на въпросите, зададени на космическите пришълци, изданието пита: "Един от тези въпроси трябваше да бъде: "А не се ли сетихте първо да се свържете с НАСА?". Историята беше отразена подробно и от Daily Telegraph и Daily Mail.




Великите измислители на чушкопека от БАН

2 коментара:

  1. Западните агенции отдавна са разбрали какъв голям Гъз е Филипов.

    ОтговорИзтриване
  2. Западните агенции отдавна са разбрали какъв голям Гъз е Филипов.

    ОтговорИзтриване



Коментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя