Хвърлям по едно око:

Посещения на блога

петък, 18 февруари 2011 г.

ДЕНЯТ, В КОЙТО РИБИТЕ ИЗПЛУВАХА

                                                           Ограбването на Рим - Й. Лингелбах 17 в.
 
   Изплуваха, да. 
   Пираните от Държавната сигурност - червеното гестапо на комунистите, продължението на ръката на Кремъл.
   Навириха муцуните си и защракаха с челюсти, а се правеха, че пеят елейни псалми - пък то си бяха приспивните песнички на Сънчо!
Истината е, че на 10 ноември 1989 год - вечерта нямаше нито един недоволен и всички се радваха, че Тодор Живков си отива. Винаги преди това съм си мислил, че аз ще си умра, а той ще продължи да си управлява - до второто пришествие на Ленин.
   И така започна 20 годишния маскин бал - влъците наденаха овчите кожи, смениха гаулайтера си и изкараха по разни стъгди и мегдани тайните си ялови дзвиски на мимикрията и подлудиха народа като го оцветиха го контрастно, принуждавайки го като зомбиран на масови митинги да скача до припадък крещейки "Долу!" и "Да живее!". Междувременно се кръстосаха с пчелите и започна едно невиждано никъде по света и нечувано в исторически план роене, плодене, множене на БКП-то - та се стигна до умопомрачителната цифра 400 политически партии. Голям зор е видял д-р Менгеле от Симеоново в политическото си франкинщайнстване. 
   Но те отдавна го подготвяха!
   И успяха да го осъществят твърде успешно.
   Когато през 1987 год. др. Тодор Живков оповести т.нар. Юлска концепция на БКП, в която се говореше за промяната на собствеността, политически плурализъм, политически партии, гласност, излизане на БКП от "ешелоните на властта" никой не обърна внимание на този план за действието на управляващата комунистическа върхушка в условията на конвертиране на социализъма в капитализъм. Хората бяха обръгнали от разни безполезни пленуми на "промяната" - експерименти все на техния гръб и не обърнаха внимание на най-важното събитие, което щеше да оказва влияние на живота им през следващите 30-40 години.
   Народа си беше тъй дресиран - други да мислят и решават вместо него.
   Така се `и случи през онези години.
   Ако днес някой не признава, че има ограмна разлика от преди 25-30 години - значи е слепец, но ако продължгава да не вижда кой, защо и как направи промяната - на гърба на наивността и глупостта на българския народ - значи е абсолютен тъпак.
   Такива бяхме всички вече 20 години - независимо от политическите си виждания щом сме я докарали до тук - една шепа нехранимайковци със спечеленото от народа да са неговите най-големи янкисаджии.
   Ограбиха всичко ценно, но не са богаташи, а тунеядци и крадци.
   Прибраха банките и парите - но не са бизнесмени, а мазни 
и безплодни ченчеджийчета.
   Приватизираха икономиката, но не са индустриалци, а тлъсти чорбаджии.
   Вече всички го знаят и никой не ще ни е виновен - ако продължаваме да рециклираме комунистическата измет. 
   Това ще си е изцяло за наша сметка и бъдещето на децата и внуците ни, а може би и на България!
   Преди 20 години бяхме неподготмени и наивно вярващи.
   Днес няма разлика - само сме наивно чакащи и търпящи.

2 коментара:

  1. Напълно си прав Борка, за съжаление.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм вече 62 годишно магаре и винаги съм си имал неприятности със бившата власт,по отношение на управлението и на кражбите им и прочие факти ,които вече са банално известни на всички.Комунягите обаче,имат едно безспорно предимство.Те са усвоили технологията на политиканстване изразяваща се в обещания в медиите и добре замазани кражби през бюджета с подставени фирми и през енерго и ВиК дружествата.Голямата част от българския народ обаче,се държи като прасе,което не знае какво ще му се случи на коледа и това е изненадващото.Българският народ чака все някой да го оправи и това е част от психологията на управлението.Нейсе след толкова години все пак някой го проумя това нещо и за това са и безплодните протести,но така или иначе комунягите са окупирали банките,затвориха казармите с което предотвратиха по предварителен план евентуални ексцесии,което говори за по нататъшните им робовладелско-демократични виждания.Дано не съм прав.

    ОтговорИзтриванеКоментарите са Ваша отговорност

Блогове, които следя